Juratii Curtii superioare de justitie din Los Angeles au condamnat compania americana Philip Morris la plata unor despagubiri de 13,8 milioane de dolari in contul lui Jodie Bullock, a carei mama a murit de cancer pulmonar, la varsta de 64 de ani, dupa 47 de ani de fumat, relateaza BBC News.

Philip Morris s-a aparat spunand ca mama reclamantei ar fi putut renunta la acest viciu in orice moment, in conditiile in care era constienta de efectele nocive ale fumatului.

Betty Bullock, mama lui Jodie, a dat in judecata Philip Morris in aprilie 2001, pe baza raspunderii pentru calitatea produselor si pentru inselatorie. Ea a murit in 2003.

Betty Bullock a inceput sa fumeze Marlboro la varsta de 17 ani, trecand ulterior la Benson & Hedges, ambele marci fiind detinute de Philip Morris.

In 2002, un juriu a recomandat ca Philip Morris sa plateasca daune record de28 de miliarde de dolari pentru Betty Bullock, dar un judecator a redus ulterior suma la 28 de milioane de dolari.

In 2008, Curtea de Apel a desfiintat decizia juriului si a retrimis cazul spre judecare, dupa ce Philip Morris a sustinut ca daunele de 28 de milioane de dolari sunt excesive.