Xavier Bertrand, secretarul general al Uniunii pentru o Miscare Populara, exclude o crestere "generala" a impozitelor si asigura ca nu nu se va atinge de TVA-ul la produsele alimentare, mai ales ca ultimele studii comandate arata ca valoarea actuala a TVA-ului a contribuit la mentinerea a 30000 de locuri de munca, a declarat acesta intr-un interviu pentru Le Parisien si preluat de AFP.

"Acest lucru este valabil si pentru impozitul pe venit... Ar fi o greseala economica, deoarece ar rupe perspectivele de redresare economica, in general, si, in special, a consumului, a declarat liderul partidului de guvernamant.

Economia Frantei ar putea creste anul viitor cu 2%, a declarat vineri presedintele Nicolas Sarkozy dupa o intalnire cu reprezentantii ministerului economiei, aceasta prognoza fiind mai mica decat estimarea initala, de 2,5%, potrivit AFP. Autoritatile de la Paris se asteapta ca Produsul Intern Brut (PIB) sa "atinga sau sa depaseasca" tinta de crestere de 1,4%, insa cresterea economica din 2011 va fi mai redusa decat s-a crezut initial.

Totodata, Sarkozy a anuntat ca intentioneaza sa elimine facilitati fiscale in valoare de 10 miliarde de euro pe an, ca parte a planurilor de reducere a deficitul public. Acesta a spus dupa intalnirea cu reprezentantii ministerului economiei ca nivelul taxelor nu va fi majorat, insa vor fi eliminate o serie de regimuri fiscale speciale.