Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, l-a sesizat pe presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, in sedinta de guvern de miercuri, asupra unor posibile practici anticoncurentiale ale supermarketurilor privind cresterea pretului alimentelor, relateaza Agerpres.

"Eu am adus in discutie ca ar trebui sa intre in verificari si la supermarketuri, pe chestiunea aceasta de intelegeri, de monopol, privind preturile finale ale alimentelor. Eu am sesizat, s-a discutat putin, dar nu cu o planificare, inca. Sigur ca este o sesizare catre dansii pe care noi nu le-o putem dicta. Consiliul Concurentei nu este subordonat Guvernului. In toate supermarketurile gasesti aceleasi preturi la produse si cresterile sunt aceleasi, cu taxele de raft, cu taxe de dezvoltare. Acolo sunt probabile intelegeri si trebuie vazute si demonstrate", a declarat Valeriu Tabara.

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, i-a prezentat, miercuri, in sedinta de guvern, premierului Emil Boc o analiza privind cresterile de pret la carburanti, insa seful Executivului i-a cerut acestuia sa refaca analiza, impreuna cu Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala.