Raiffeisen Bank a imbunatatit produsele de creditare pentru persoane fizice, in special creditele imobiliare si cele de nevoi personale. Produsele noastre sunt acum mai flexibile si, ceea ce este cel mai important, putem sa particularizam oferta pe care o facem fiecarui client in parte, in functie de ratingul sau personal, spune Razvan Munteanu, vicepresedinte pentru Retail Banking al Raiffeisen Bank.

Creditele imobiliare si pentru nevoi personale Raiffeisen Bank pot fi acordate pe o perioada mai lunga, cu un avans care poate cobori pina la 0% fara solicitarea unor garantii suplimentare si cu posibilitatea unui grad de indatorare mai mare. De asemenea, in calculul venitului disponibil sunt incluse mai multe categorii de venituri, iar documentatia solicitata clientilor a fost simplificata.

Noile caracteristici ale creditelor Raiffeisen Bank se bazeaza pe experienta bancii in administrarea unui portofoliu mare de clienti (peste 2 milioane de clienti retail) si iau in calcul atit istoricul de credit al clientilor, cit si caracteristicile pietei imobiliare din Romania.

In cazul creditelor cu garantie ipotecara, ponderea creditului in valoarea garantiei tine cont de ratingul clientului, de gradul de indatorare al acestuia, dar si de calitatea imobilului adus in garantie (locatie, vechime, suprafata, utilitati etc).

Grupul Raiffeisen are o reputatie solida in ceea ce priveste administrarea prudenta a riscurilor, iar Raiffeisen Bank beneficiaza de expertiza actionarilor sai si in acest domeniu, a explicat Razvan Munteanu.

Creditele imobiliare pot fi acordate pe termen de 40 de ani

Pentru creditele imobiliare, termenul de creditare a fost majorat pina la 40 de ani, in timp ce varsta la rambursarea integrala a creditului a fost extinsa pina la 70 de ani. In acelasi timp, avansul poate cobori pina la 0% fara solicitarea unor garantii suplimentare.

Creditele personale cu garantie imobiliara (Flexi Plus) pot ajunge pina la 100% din valoarea imobilului adus in garantie

Termenul maxim de creditare a fost majorat si in cazul creditelor personale cu garantie imobiliara pina la 40 de ani, cu virsta la rambursarea integrala a creditului extinsa pina la 70 de ani. In calculul venitului disponibil se ia in calcul o gama extinsa de venituri, iar vechimea minima la actualul loc de munca pentru solicinatul creditului a fost redusa la 3 luni.

Aceleasi conditii se regasesc si la produsul Flexi Integral, care acum poate refinanta orice tip de credite.

Clientii Raiffeisen Bank pot beneficia de credite personale fara garantie (FlexiCredit) de pana la 20.000 EUR, in maximum 24 de ore

Persoanele care lucreaza deja cu Raiffeisen Bank pot beneficia de un credit de nevoi personale fara garantie de pina la 20.000 EUR (sau echivalent in RON), in timp ce pentru clientii noi poate fi acordat un credit personal pina la 15.000 EUR. Toti clientii Raiffeisen Bank pot obtine un FlexiCredit in 24 de ore.

* * * * *

Informatii despre toate produsele si serviciile oferite de Raiffeisen Bank se pot obtine la numarul 0 800 802 02 02, apelabil gratuit din reteaua Romtelecom de luni pana vineri intre orele 08:00-22:00, iar sambata intre orele 9:00-17:00, sau pe www.raiffeisen.ro.

Raiffeisen Bank ofera o gama completa de servicii si produse de calitate pentru persoane fizice, IMM-uri si companii mari. Banca are peste 2 milioane de clienti de retail (dintre care peste 130.000 IMM-uri) si peste 5.000 clienti corporatii mari si medii.