Articol publicitar

Irina Socol, director general SIVECO: Primele milioane le-am obtinut din export de know-how

de Razvan Serbu     HotNews.ro
Vineri, 4 aprilie 2008, 16:11 Economie


Irina Socol
Foto: Rompres
Irina Socol, una dintre cele mai importante femei din clubul select al oamenilor de afaceri de succes din Romania a dezvaluit intr-un interviu acordat lui Razvan Serbu cateva dintre „secretele” conducerii unei companii de IT in plina expansiune, cum este SIVECO Romania.

Irina este o persoana hotarata. „Ne-am fixat obiectivele strategice pentru urmatoarea perioada. Vrem sa devenim un lider regional. Astazi suntem in masura sa ne sustinem demersurile externe.” Specialistii SIVECO sunt sufletul afacerii pe care o conduce. „Acum, SIVECO Romania are specialisti ce intrunesc sau chiar depasesc calitatile oricarui profesionist de business si IT la nivel international. Avem solutii soft in domenii care conteaza pentru beneficiarii de azi: eBusiness, eLearning, eHealth.”

Asadar, “iesirea in spatiul international” este consecinta naturala a cresterii afacerii si a trecerii companiei intr-o noua etapa de dezvoltare. Este o „iesire din matca”, spre alte orizonturi, care confirma faptul ca exista resurse si disponibilitate pentru deschiderea de noi „fronturi de actiune”.

Increderea in viitor este mare, intrucat SIVECO Romania are resursele si know-how-ul pentru a deveni un jucator - cheie pe piata internationala de IT. Bunele practici pe care le detine in dezvoltarea, implementarea si integrarea de soft in proiecte deosebit de complexe ii incurajeaza pe cei din managementul companiei pentru a propune aceste solutii si pe piete externe. Tendintele internationale de a se asigura accesul nediscriminatoriu al oamenilor la solutii de eLearning, eHealth, eAgriculture sau eBusiness este o motivatie suficient de puternica pentru ca SIVECO Romania sa se implice in solutii de eInclusion la nivel international.

Cresterea cifrei de afaceri a companiei va continua si in urmatoarea perioada, tinta pentru anul acesta fiind cu 20% mai mare decat anul trecut. „Cresterea companiei se va fundamenta si in viitor pe incorporarea de expertiza si rafinarea capabilitatilor existente, astfel incat rezultatul sa se concretizeze intr-un maxim de valoare adusa mediului de business international.”

Cel mai important lucru pe care Irina l-a invatat de cand conduce SIVECO este evident de natura profesonala „principalul castig il reprezinta, pentru mine in transformarea oricarei reusite (dar si a unui insucces de moment) intr-o viitoare oportunitate. Ca manager, am invatat sa abordez fiecare proiect (sub aspectul performantelor dar si al implicarii in realizarea lor) din perspectiva unei echipe care include si specialistii nostri si colaboratorii si partenerii si beneficiarii.

Totodata, am invatat ca la oameni conteaza atat expertiza tehnica cat si calitatea lor umana. Echipa se bazeaza pe valoarea adevaratelor caractere, si aici ma refer la cultivarea specialistilor cu verticalitate si integratitate profesionala, care pot face dintr-un grup de oameni o echipa capabila sa construiasca proiecte de succes. Pentru ca eu cred foarte mult in puterea echipei.”

Referitor la viitorul IT-ului romanesc Irina Socol are incredere in estimarile analistilor, deci, ea considera ca „piata romaneasca de IT va atinge 1,37 miliarde euro in 2008, in conditiile unei competitii ce se va intensifica, reprezentand un factor marcant al acestui an. Atat companiile nationale cat si cele internationale si multinationale se vor lupta pentru a-si creste cota de piata, concentrandu-si eforturile in directia atragerii de investitii dar si a fondurilor structurale destinate sectorului IT. In continuare va domina componenta de hardware. Pentru piata locala de software sunt de parere ca specialisti au dreptate in estimarile lor, acestea prognozeaza o crestere de aproximativ 11% in 2008. Din perspectiva recentei integrari in UE, piata romaneasca prezinta o atractivitate crescuta pentru companiile de software din Europa, dar si din restul lumii. Reprezentativ pentru sectorul de software din Romania este dinamica accelerata. Observ cresteri semnificative in ultimii ani in ceea ce priveste veniturile, productia si valoarea adaugata.”

SIVECO Romania este una dintre cele mai importante companii de pe piata de solutii de eLearning. Dezvoltarea acestui domeniu ii priveste extrem de mult pe specialistii si managerii firmei. Irina imi marturiseste ca „suntem in permanenta conectati cu tot ceea ce inseamna inovatie, tehnologie, tendinte in sfera virtuala, intrucat solutiile noastre de eLearning se adreseaza unui piete cu implicatii deosebite - cea educationala. Strategiile europene eEurope 2005 si i2010, dar si elevii si profesorii din intreaga lume ne obliga sa fim orientati in aceasta directie.”

Cu solutiile de eLearning rolul profesorului se schimba. El devine un mediator al cunoasterii si al transferului de informatie catre elevi. eLearning-ul asigura tranzitia de la procesul de predare clasic la un mod inovativ de a transmite informatia. Accentul nu se pune pe tehnologie ci pe armonizarea componentei IT cu cea didactica. „Cu lectiile AeL, elevii au posibilitatea de a invata inteligent cu ajutorul experimentelor, simularilor, animatiilor, aplicatiilor si exercitiilor practice. Fiecare lectie electronica ajutandu-l pe elev sa caute, sa cerceteze, sa gaseasca solutii si sa-si dezvolte propriile cunostinte” este de parere Irina.

Competitia este foarte necesara din ratiuni foarte pragmatice. Respectarea legilor unei concurente libere si loiale conduce la perfectionarea solutiilor existente pe piata si la cresterea gradului de satisfactie al beneficiarilor. Prezenta jucatorilor puternici este benefica pietei, ridicand „stacheta” si contribuind la crearea unei oferte de calitate crescuta si mult mai orientata catre cerere.

Referitor la aceasta competitite Irina imi zice ca „a fost si ramane «motorul» dezvoltarii si cele mai bune rezultate le avem cand concuram cu parteneri de valoare. Desigur, ma refer la o competitie care respecta regulile de business si in care competitorii se respecta unii pe altii. De altfel, industria romaneasca de IT s-a dezvoltat absolut remarcabil, tocmai datorita competitiei dintre specialisti talentati, ambitiosi, dornici de a dovedi ce pot. Fiind o industrie eminamente privata, chiar de la inceput, respectiv din anii ‚90, companiile IT s-au dezvoltat sub semnul unei presiuni «tonice si sanatoase» impuse competitia puternica.”

Irina Socol a vorbit si despre inceputuri "Prima decizie care a trebuit luata a fost: ramanem doar un laborator de testare sau dezvoltam si noi soft? Am decis sa facem dezvoltare si acesta a fost primul nostru pas important, pe care l-am facut in 1993. Ulterior, ne-am pus problema daca sa avem si alte produse de soft care sa poarte dreptul nostru de proprietate intelectuala. Asa am decis sa dezvoltam ERP-ul nostru, SIVECO Applications. In anul 2000, a trebuit sa decidem daca sa ne lansam sau nu in programe de mare anvergura, fiindca pentru aceasta aveam nevoie de o investitie foarte importanta, si in consecinta, intr-adevar, 2000-2001 au fost, practic, doi ani de investitii puternice.

O decizie complexa a fost atunci cand am decis sa atragem un fond de investitii la noi in firma. Implicarea in dezvoltarea de proiecte nationale de integrare soft de mare complexitate, redefinirea ca societate pe actiuni, atragerea unei investitii de referinta (intr-un moment de special pentru noi) din partea gigantului Intel Capital - toate reprezinta elemente esentiale in dezvoltarea companiei SIVECO Romania.”

Fiecare an a contribuit atat la evolutia companiei, iar ritmul de dezvoltare a fost tot mai dinamic de la an la an. Acum, compania se afla in fata unui nou prag „a venit momentul cheie in care incepem sa ne construim o prezenta tot mai vizibila pe plan international, ceea ce inseamna implementarea unei strategii, asumarea unor provocari noi si directionarea eforturilor catre ceea ce ne propunem sa devenim - un lider regional in integrarea de software” mai spune Irina Socol.

La intrebarea celebra: cum a facut SIVECO primul milion Irina Socol imi raspunde extrem de degajat „in 1992, anul infiintarii firmei, cifra noastra de afaceri a fost de 3000 de dolari. Pana in 1997, am lucrat exclusiv in proiecte externe - deci cred ca ar fi corect sa spun ca primele milioane de dolari le-am obtinut din export de know-how. In acest moment, contributia veniturilor de pe piata locala si internationala la cifra noastra de afaceri este aproximativ egala. De la bun inceput, activitatea companiei a fost in exclusivitate orientata pe soft. Fiecare RON sau Euro inglobeaza foarte mult efort - dar noi stim ca numai eforturile exceptionale pot produce performanta. «Work smart and hard» este deviza care a facut posibila evolutia companiei noastre. Pentru ca, repet, succesul nostru porneste dintr-o viziune ambitioasa dar se bazeaza pe asumarea unor eforturi uriase.” (P)


Mai multe informatii din domeniul IT pe

 http://razvanserbu.wordpress.com

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6216 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  cei mai mari escroci din IT (Vineri, 4 aprilie 2008, 16:38)

  gica [anonim]

  SIVECO = cei mai mari escroci din IT
  Contracte numai cu statul, programatori tratati ca sclavii si exploatati la maxim (duminica seara erau la servici), solutii cu multe probleme tehnice.
  • 0 (0 voturi)    
   SICECO = O-CE-VIS (Vineri, 4 aprilie 2008, 17:57)

   sa [anonim] i-a raspuns lui gica

   SICECO = O-CE-VIS
 • 0 (0 voturi)    
  porcaria are un nume: SIVECO (Vineri, 4 aprilie 2008, 16:53)

  softul tare [anonim]

  Este o mare porcarie sau o mare neintelegere. Madam care rade de noi in poza e persoana care cu forte supranaturale obtine contracte cu diferite ministere pe caiete de sarcini smecherite. Tot SIVECO detine performanta de a fi bulibasit sistemul informational APIA de nu si-au primit oamenii banii nici in ziua de azi. Iar acum persoana face consideratii despre competenta si despre valoare. Un delir!
  • 0 (0 voturi)    
   zau? (Vineri, 4 aprilie 2008, 20:53)

   Gica [anonim] i-a raspuns lui softul tare

   Am un prieten acolo care mi-a spus ca la APIA a fost circ mare. Ei cica nu aveau cu cine comunica ca la APIA erau tot timpul alti oameni cu alte idei. In plus, se pare ca nu au dat nici acum vreun ban pentru proiectul informatic. Deci, inainte de a acuza un serviciu plateste pentru el. Dupa aiai ai dreptul sa te plangi
 • 0 (0 voturi)    
  Firma Satelit PSD (Vineri, 4 aprilie 2008, 17:10)

  anonim [anonim]

  Este un adevarat "BS" acest interviu. SIVECO prin relatiile cu politicul are o pondere foarte marte in afaceri cu MAN, Ministerul Invatamantului,. Agricultiurii, etc.
  Firma este cercetata pentru afacerea cu Ministerul Invatamantului in care a fortat scolile sa cumpere calculatoare peste valoarea pietii cu software care nu se poate folosi.
  Este cercetata de consiliul concurentei pentru mai multe cazuri de competitie neloiala. Este un exemplu cum se poate face o firma de conjuctura prin practici nelegale. Somnul ratiunii naste monstri.
 • 0 (0 voturi)    
  Siveco e o firma gen firmele de asfaltari (Vineri, 4 aprilie 2008, 18:19)

  ms [anonim]

  Am lucrat in Siveco. La nivelul conducerii si a a managementului superior mentalitatea este pur comunista (oameni cu varsta peste 40-50 de ani). La nivelul middle management si la nivele inferioare erau oameni ok, poate si datorita faptului ca erau mai tineri si cu alta mentalitate. In orice caz atitudinea fata de angajati era mizerabila si total lipsita de respect.
  Legat de modul cum obtine Siveco contractele, da este adevarat, au enorm de multe pile si relatii in sistemul politic romanesc si obtin contracte indiferent de cine este la putere. Asta si pentru ca sunt evrei (fara suparare sunt evrei si evrei) si pentru ca taica-su a lucrat prin ministere ca si ea inainte deci cunosc destui securisti care au pus mana pe multe afaceri in Ro dupa 90. Imi aduc
  Din punct de vedere calitativ produsele sunt o varza in raport cu ceea ce inseamna un produs software american. De obicei le vand la firme de stat romanesti (guess why). Cel mai caraghios era cum la sfarsitul anului mereu se duceau cadouri la directorii din firmele de stat cu care lucrau :) . Nu stiu acum cum sta treaba avand in vedere ca nu mai sunt asa multe firme de stat, dar presupun ca de la buget se pot trage bani in continuare fara probleme. Se inventeaza cate o chestie inutila gen "E-learning" si niste baieti destepti din minister gasesc ca e nevoie ca toate scolile din toate satele din Romania sa aiba acest produs foarte foarte util
 • 0 (0 voturi)    
  Respect pentru angajati? (Vineri, 4 aprilie 2008, 18:28)

  Alinuta [anonim]

  Aceste comentarii sunt oare scrise de angajati care, pentru ca nu lucrau 'smart' si 'hard' trebuiau sa stea peste program?... sau sunt scrise de fosti angajati care facea ore suplimentare neplatite pentru ca managementul isi asuma proiecte cu dead-line-uri imposibil de atins?
  "Prima decizie care a trebuit luata a fost: ramanem doar un laborator de testare sau dezvoltam si noi soft?
  Poate ca prima decizie PE CARE ar fi trebuit sa o luati era sa rasplatiti cum trebuie angajatii si sa ii respectati! Dna Socol ne poate spune si care este rata retentiei in companie?
 • 0 (0 voturi)    
  o ce viS [cosmar] (Vineri, 4 aprilie 2008, 18:35)

  SiMaiAnonim [anonim]

  Siveco este un loc unde nu exista respect pentru angajati, nu exista respect pentru procesul de dezvoltare software sau pentru calitate.

  Aceste lipsuri grave sunt insa compensate de eforturile inumane ale unei parti din angajati, de modalitatile hai sa zicem "uimitoare" de a castiga contracte cu statul si de abilitatea de a se avea bine cu presa.

  Siveco are probleme grave in a angaja oameni cu experienta pentru ca situatia din siveco este de notorietate pe piata ( desi daca esti mai naiv te pot insela cu o aparenta de seriozitate si profesionalism)

  Este absolut abject sa citesti despre "competitie care respecta regulile de business si in care competitorii se respecta unii pe altii" in contextul Siveco.

  Dupa scandalul cu APIA cum poate autorul acestui articol sa scrie asa ceva, parca desprins din Scanteia dupa congresul 14 al PCR?
  • 0 (0 voturi)    
   adica, ce vrei sa spui (Vineri, 4 aprilie 2008, 21:11)

   Razvan [anonim] i-a raspuns lui SiMaiAnonim

   Am luat un interviu uneia dintre cele mai importante persoane din IT-ul romanesc de azi. Am omorat pe cineva?
   Referitor la scandalul cu APIA, din cate stiu eu, cele mai mari probleme au fost din partea APIA si a modului in care si-au asumat guvernantii gestionarea acestui proiect. Daca tu ai alte date, te invit pe blogul meu sa mi le comunici.
   • 0 (0 voturi)    
    Ba! tu ai lucrat la firma aia sa vezi ce inseamna? (Sâmbătă, 5 aprilie 2008, 0:52)

    Ionel [anonim] i-a raspuns lui Razvan

    Sa nu vezi lumina zilei
    Sa stai de la 9 dimineata pana la 11 noaptea la serviciu
    sa mai zic ?
    • 0 (0 voturi)    
     Nu am lucrat (Sâmbătă, 5 aprilie 2008, 14:11)

     Razvan [anonim] i-a raspuns lui Ionel

     Nu am lucrat acolo si nici nu stiu despre ce vorbesti. Dar daca tu ai lucrat, atunci stii mai bine decat mine.
     Oricum, Siveco este una dintre cele mai mari companii de IT, asa cum mai sunt si altii. Am luat si voi mai lua interviuri lui Silviu Hotaran, Radu Enache, Dan Roman, Ovidiu Artopolescu, Radu Georgescu, Florin Talpes si altii ca ei.
   • 0 (0 voturi)    
    Stilul articolului este cel putin dubios (Sâmbătă, 5 aprilie 2008, 11:14)

    Marius [anonim] i-a raspuns lui Razvan

    In primul rand ar trebui sa te documentezi mai bine (daca esti de buna credinta) inainte sa scrii un articol elogios la adresa unei persoane care este modelul tipic al capitalistului roman de dupa 90 : banii facuti pe spinarea bugetului si a firmelor de stat.
    1. De ce nu ai intrebat-o pe madame cate contracte are cu statul si cate cu firme private ? Asta iti da o imagine asupra ce inseamna Siveco
    2. De ce nu ai intrebat care este gradul de retentie al personalului ?
    3. De ce nu ai intrebat ce s-a intamplat cu produsele Siveco post vanzare. In ce proportie se mai folosesc ? Care este mentenanta care o acorda cumparatorului ? Asta spune multe despre calitatea produselor.
    Sigur madame Socol are raspunsuri la toate ca si Iliescu dar un ziarist bine pregatit (si cu cunostinte minime in domeniul IT) ar fi avut multe dubii daca aceasta persoana merita un astfel de articol elogios.
    • 0 (0 voturi)    
     Poate da, poate nu (Sâmbătă, 5 aprilie 2008, 14:26)

     Razvan [anonim] i-a raspuns lui Marius

     1. Am intrebat-o cum a facut primul milion de dolari - raspunsul care mi l-a dat e in articol.
     2. Nu am intrebat-o despre contractele cu statul pentru ca la asta mi-a spus alta data ca reprezinta sub 30 sau 40% din cifra de afaceri (sincer nu-mi aduc aminte prea bine procentul exact, dar pe aici pe undeva era). In plus, atunci mi-a mai spus ca in contractele cu statul primeste banii la sfarsit, foarte greu, la multe luni dupa ce se termina proiectele. Asta este si motivul pentru care s-ar fi orientat catre pietele externe.
     3. Despre gradul de retentie al personalului nu am intrebat pentru ca nu stiam ca asta ar fi o problema pentru ei.
     4. Nu am intrebat ce se intampla cu produsele Siveco post vanzare pentru ca eu vad ca se folosesc bine-mersi. Lectiile Ael sunt in scoli, Siveco Application vad ca e cumparat de multe firme etc. In conditiile astea nu cred sa fie vreo problema - tu daca ai fi patronul unei firme ti-ai cumpara ceva care nu-ti place sau de care se plange lumea?
     Referitor la "articolul elogios" eu il consider un interviu si nimic mai mult. Eu am pus intrebarile, ea mi-a raspuns - end of story.
 • 0 (0 voturi)    
  nu e chiar asa (Vineri, 4 aprilie 2008, 18:35)

  Grigore Valcu [anonim]

  Nu e chiar asa cum spuneti voi. Am folosit produsul firmei SIVECO creat pentru CNAS si mi se pare foarte bun. Are o interfata moderna si intuitiva si raspunde perfect cerintelor de raportare ale domeniului medical. As vrea sa beneficize cat mai multi de aceste aplicatii care vor rezolva o parte din problemele sistemului sanitar.
  • 0 (0 voturi)    
   interfata intuitiva (Duminică, 4 mai 2008, 13:03)

   Catelu [anonim] i-a raspuns lui Grigore Valcu

   Daca vi se pare intuitiva interfata poate imi explicati si mie cum se completeaza casa de asigurari de sanatate in cazul unui concediu medical.
   Nu vorbesc prostii, am citit si manualul de utilizare (desi cel de pe cd-ul distribuit de Siveco se refera la alta versiune de aplicatie decat cea de pe acelasi cd) dar degeaba. Singura solutie ar fi sa populez controlul respectiv dintr-o alta aplicatie "auxiliara" dar atunci oare mai putem vorbi de ergonomie?
   Chiar sunt curios daca ati folosit programul acela in viata reala sau doar v-ati jucat putin cu el sa vedeti ce "stie".
 • 0 (0 voturi)    
  am fost la ei la interviu (Vineri, 4 aprilie 2008, 18:44)

  SivecoMic [anonim]

  Si in esenta a fost cam asa:
  - Job: Consultant implementare ERP
  - Salariu 700 euri + beneficii, daca e cazul la sfarsitul anului
  - Care e programul de lucru: Zilnic de la 9 la 6, dar la noi sunt oameni dedicati, majoritatea stau peste ora 6. Prima bila neagra, sa ti se spuna asta la interviu :)
  - Unde se lucreaza: 70-80% din timp in tara. Adica de 700 de euri nu iti mai vezi familia decat 20-30% din viata. A doua bila neagra :)
  - Ce altceva se ofera? Masina - una la toata echipa. Telefon mobil, da. Laptop? Nuu, desktop din astea de care avem. Bila neagra nr 3
  - Cursuri, examene, scolarizari platite de firma? Numai daca sunt in interesul firmei, decide managerul direct. Adica ciuciu, spus altfel. Cat era, bila 4?
  - Bine, lasati-mi timp de gandire cateva zile. In timpul de gandire sunat prieteni care au prieteni care au fost angajati siveco -> rotatie a cadrelor ca la balamuc, multi pleaca sub 6 luni, unei prietene i-a rezistat sotul acolo 3 luni :|

  Multumesc dna Socol, gasesc o oferta mai tentanta ca buticar, sunt mai aproape de casa, imi platesc aia metroul, etc.
 • 0 (0 voturi)    
  Escrocherie si coruptie (Vineri, 4 aprilie 2008, 20:07)

  Contracte cu Statu' [anonim]

  hahahahaha

  Astia de la Siveco sint amestecati pina-n git cu politicieni din guvern si din opozitie.

  Nu au fost capabili sa creeze vreun soft pentru piata libera (concurentiala), au cistigat doar "licitatii si contracte" cu statu'.

  Au cele mai proaste softuri pe care le "baga pe git" functionarilor!
  • 0 (0 voturi)    
   Tu esti varza frate (Vineri, 4 aprilie 2008, 21:22)

   Cristi [anonim] i-a raspuns lui Contracte cu Statu'

   Iti dai si tu cu presupusul, dar habar nu ai de nimic. Eu am lucrat la "cele mai proaste softuri" acum nu mai lucrez la ei, dar asta e alta poveste. Tu ai facut vreun soft mai bun decat mine, ca sa vii sa ma critici.
   Mai respectea si tu munca altuia ca de dat din gura suntem tari nu, doar suntem romani.
   Iar despre soft pentru piata libera ce crezi ca proiectele din strainatate sunt intr-o piata "ocupata"?
   Referitor la amestecarea "pana-n gat" cu politicienii din guvern sau opozitie nu stiu nimic deci nu pot sa comentez. O fi sau nu adevarat, nu stiu.
 • 0 (0 voturi)    
  Concurenta Libera si Loiala (Vineri, 4 aprilie 2008, 21:47)

  George Roth [anonim]

  Sunt CEO-ul firmei Recognos Inc. din SUA care are un joint venture la Cluj, Recognos Romania. Am citit articolul scris de Doamna Irina, si m-a revoltat aceasta fraza:
  "Competitia este foarte necesara din ratiuni foarte pragmatice. Respectarea legilor unei concurente libere si loiale conduce la perfectionarea solutiilor existente pe piata si la cresterea gradului de satisfactie al beneficiarilor. Prezenta jucatorilor puternici este benefica pietei, ridicand „stacheta” si contribuind la crearea unei oferte de calitate crescuta si mult mai orientata catre cerere."
  De aceea am decis sa raspund fara pseudonime, direct. Este un exemplu de ipocrizie sa faci asemenea afirmatii chiar si intr-un "infomercial" probabil platit. Firma noastra de la Cluj a fost obiectul unei actiuni de competitii absolut neloiale al firmei SIVECO, si acest lucru este in cercetare acum la Consiliul Competentei. Firma SIVECO anul trecut ne-a "recrutat" 6 angajati si a creat un birou la Cluj cu acestia. Este un procedeu total ne-etic. Personal sper ca noile structuri ANIS si ARIES (care din pacate nu s-au putu uni) vor introduce reguli intre membrii ca sa previna asemenea actiuni pe viitor.
  Nu vreau sa mentionez alte aspecte ale interviului dar am simtit de datoria mea sa raspund.
  • 0 (0 voturi)    
   Recognos - in acelasi spirit cu Siveco (Sâmbătă, 5 aprilie 2008, 9:48)

   Maca [anonim] i-a raspuns lui George Roth

   D-le Roth puteti sa ne povestiti si de cei 5 angajati plecati la XoomWorks? se apropie de numarul celor plecati la Siveco .
 • 0 (0 voturi)    
  E o varza totala (Vineri, 4 aprilie 2008, 23:16)

  Opa [anonim]

  Vai de capul lor. Sunt total pe langa. Apropo de firme de stat, eu lucrez la una dintre ele care au cumparat programul de la siveco. Nici dupa 3 ani nu l-au terminat, in fiecare luna sunt probleme cu facturarea. Si sa va spun o faza. In cei 3 ani s-au schimbat vreo 12 manageri de proiect. Asta n-ar fi nici o problema, dar ultimul venit a fost cel mai tare. Cand s-a vorbit cu el prima oara, a inceput sa inventarieze, v-am dat pr. de facturare, de contracte, de litigii.... Ce, de litigii????? Da, l-am livrat, e platit, e verificat, e ok. Helllllllllloooooooo, modulul de litigii nu exista si nici nu a existat niciodata!!!!!!!!!
  Si dupa ceva timp m-am lamurit. Cand am intrat pe site-ul lor am vazut niste imagini de la o petrecere si , surpriza, directorul nostru economic era in prim plan prins in hora!!!!!!!!!!!!!
  Nici azi nu exista modul de litigii, dar noi l-am platit...
  Si de cate ori repara ceva, se strica altceva..... O nenorocire firma asta, pe bune
 • 0 (0 voturi)    
  SIVECO? ! Firma tare domne' (Sâmbătă, 5 aprilie 2008, 19:06)

  Hopa mitica [anonim]

  Chestia cu numarul persoanelor care vin si pleaca din SIVECO este perfect adevarata. Cat despre program, ce sa va spun? Ideal este sa nu ai familie, copii sau alte obligatii. Eventual ar trebui sa te casatoresti cu SIVECO - contra unui salariu nici prea mic, dar nici prea mare.
 • 0 (0 voturi)    
  coruptie (Sâmbătă, 5 aprilie 2008, 20:28)

  nicu [anonim]

  Problema care mi se pare grava cu aceasta firma este modul cum obtine contractele: adica prin pile, spagi, mita. Asa ceva e inacceptabil. Ma mir de ce nu se autosesizeaza DNA-ul sau alta institutie care este in masura sa investigheze cazuri de coruptie.
  In rest problemele cu salariatii sau alte probleme interne nu ma intereseaza. De fapt ele intr-o economie de piata functionala s-ar rezolva.
  • 0 (0 voturi)    
   HE, HE, HE (Duminică, 6 aprilie 2008, 22:37)

   Trita a lu' Fanita [anonim] i-a raspuns lui nicu

   Cum ti-ai dat seama musiu de "pile, spagi, mita" ai participat la un flagrant?
   Poate ca DNA-ul nu se autosesizeaza pentru ca nu te crede pe tine - hi, hi, hi - sau poate pentru ca nu e adevarat.
   Ce le stii tu pe toate - aproape ca un om mare.
   Apropos daca ai date despre ce vorbesti, du-te taica la DNA si spune-le. Daca te pasioneaza, cunosc pe cineva acolo care abia asteapta sa auda de chestii de genul asta. Daca vorbesti din auzite... mai bine taci.
 • 0 (0 voturi)    
  Siveco = cel mai mare furt din bugetul public (Duminică, 6 aprilie 2008, 16:48)

  Furaciosul [anonim]

  Compania asta are 99% afaceri cu bugete publice fie din RO, acum si din ceva state salabatice de prin jur. Sistemele E-learnig, E-health, E-etc , sunt niste improvizatii cu care isi bat joc de functionarii publici prin intermediul politicienilor corupti si a administratiei inalte cu care semneaza contracte de zeci si sute de milioane de EUR. Sunt cei mai mari vanzatori de castraveti, de frigidere la pol, de iluzii, de lucrari inutile platite din buzunarul cetateanului. Au relatii incepand de la marile cancelarii europene, la directori de prin ministere, au cumparat tot ce se poate cumapara. Nu au niciun fel de scrupul ! Cica, mai nou, trebuie sa castige o licitatie grasa la Educatie pe un proiect de doi bani, care nu a mers pana acum dar ministerul il va cumpara in continuare fara jena. Mai vedeti ce face firma asta prin santate, prin agricultura, etc...Mai este lege, justitie, dreptate, in tara asta?
  • 0 (0 voturi)    
   zau? (Duminică, 6 aprilie 2008, 22:28)

   Alexandru [anonim] i-a raspuns lui Furaciosul

   Ce vrei mai baiatule? Sa arunci cu pietre?
   Am fost curios sa vad daca ai dreptate si m-am uitat pe pagina lor de clienti: www.siveco.ro/clients.jsp,
   Ba baiatule, tu ne minti cu patima.
   Cum traduci "Now, more than 1 800 clients in 35 countries takes advantage of SIVECO products and services"?
   Ia spune-ne mai bine cine te plateste sa injuri? E o meserie banoasa? Zi ca ma bag si eu, si eu am nevoie de fonduri...
   • 0 (0 voturi)    
    Ziceai ca te-ai documentat, Alexule? (Luni, 7 aprilie 2008, 19:35)

    spilu [anonim] i-a raspuns lui Alexandru

    Pai daca te-ai uitat pe pagina firmei, ce vroiai sa gasesti? Ca e ceva in neregula? Ai ghasit un argument tare prietene! Esti de la PR ?
 • 0 (0 voturi)    
  Ce faceti guvrnantilor? (Duminică, 6 aprilie 2008, 18:31)

  Spaga Rica [anonim]

  Pana cand veti mai face afaceri cu aceasta firma? Pana cand va veti bate joc de angajatii bugetari punandu-i sa lucreze cu "programele" acestor excroci?
 • 0 (0 voturi)    
  APIA (Marţi, 15 aprilie 2008, 3:08)

  FlorinC [anonim]

  skip it !.....
 • 0 (0 voturi)    
  know-how?! (Duminică, 4 mai 2008, 12:51)

  Catelu [anonim]

  Or fi exportat tot know-how-ul ca se pare ca nu le-a mai ramas nimic pe aici. Aplicatia lor de management in sistemul sanitar, SIUI, e o improvizatie parca scrisa de 2 liceeni intr-un weekend.
  Cand te gandesti ca am platit cu totii peste 100,000,000 Eur pentru acest rebut... mai bine faceau un spital de banii astia.
  Programul lor oricum e inutilizabil in asa masura incat nici casele de asigurari de sanatate nu mai incearca sa il impuna.
 • 0 (0 voturi)    
  siveco (Miercuri, 2 septembrie 2009, 13:07)

  pogonel [anonim]

  Nu pot face afirmatii generale despre produsele Siveco,ci ma voi limita doar cu cele 3-4 cu care am luat contact.Pe o scara de la 1 la 10,le-as plasa undeva pe la 6.Softistii ce le realizeaza sunt profesionisti,insa mai e muuuult de lucrat la interfata cu utilizatorul.
  Nu poti da unei simple secretare aplicatii in care apar termeni gen "Agrega ","Exporta" etc.Aceeasi varza este si in ce priveste stabilitatea aplicatiilor.
  Deci,ASA NU !


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by