Grupul italian ENI a anuntat luni ca a reluat productia de petrol in Libia, prin repornirea sondelor de pe campul petrolier Abu-Attifel, situat la 300 kilometri de Benghazi, potrivit AFP.

"ENI a repornit productia in Libia la depozitul de la Abu-Attifel", se arata intr-un comunicat al grupului, care este cel mai important producator strain de petrol din aceasta tara.

Reprezentantii companiei au aratat ca au fost pornite 15 sonde pe acest camp, a caror productie este de 31.900 de barili pe zi.

"In urmatoarele zile si alte sonde vor fi reactivate cu scopul de a atinge volumele minime necesare pentru a reporni conducta care transporta petrolul de la rezervor catre terminalul Zuetina", se mai spune in comunicat.

ENI reaminteste ca este prezent in Libia din anul 1959 si este primul operator international care a semnat, la sfarsitul lunii august, un acord cu noile autoritati libiene pentru a relua operatiunile in tara nord-africana.

Cu exceptia unui camp petrolier a carui productie este destinata centralelor electrice locale, toate operatiunile ENI din Libia au fost suspendate din cauza conflictului, iar productia a scazut la aproximativ 50.000 de barili pe zi, fata de o productie estimata la 280.000 barili pe zi inainte de conflict.