Noul director general al grupului Rompetrol este, din 21 mai, Zhanat Tussupbekov, potrivit unei decizii a actionarului KazMunayGas Kazahkstan. Pana in prezent, aceasta pozitie a fost detinuta de Saduokhas Meraliyev, acesta urmand sa isi desfasoare activitatea in cadrul Rompetrol, in calitate de membru al Consiliului de Administratie.

  • “Această schimbare este firească şi încheie o etapă majoră de dezvoltare a Grupului Rompetrol - realizarea şi finalizarea programului de creştere a capacităţii de procesare a rafinăriei Petromidia la 5 milioane de tone de materie primă, consolidarea şi optimizarea operaţiunilor, dar şi integrarea acestuia în cadrul KMG. Astfel, s-au creat toate premisele necesare continuării planului de expansiune a prezenţei KMG în regiunea Mării Negre, dar şi în Europa de Vest”, a declarat Lyazzat Kiinov, preşedintele KazMunayGas.

Concomitent cu numirea noului Director General, în cadrul grupului au avut loc şi alte schimbări manageriale - Timur Azimov va ocupa postul de Vice-Preşedinte Trading, iar Azamat Zhangulov a fost numit în funcţia de Director General Adjunct pe probleme financiare.

Zhanat Tussupbekov (35 ani), este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii de Stat din Karaganda şi al Facultaţii de Stiinţe

Economice din cadrul Universităţii Eurasiatice „Gumilev”. Acesta deţine şi un masterat în „Tehnologia chimică a substanţelor organice”, obţinut în cadrul Universităţii de Tehnologie şi Afaceri din Kazakhstan.

Noul CEO al Grupului lucrează din 2005 în domeniul petrolului şi gazelor, unde a fost director executiv şi director general adjunct pentru segmentul de retail al companiei “Trade House KazMunaiGaz” (în prezent - “KazMunayGas – Refining & Marketing”), dar şi Director General al “KazMunayGas Onimderi” - companie care se ocupă de comercializarea produselor petroliere pe teritoriul Kazakhstanului prin reţeaua proprie de distribuţie carburanţi. Ultima funcţie ocupată de acesta a fost cea de Director General al companiei “KazMunayGas – Refining & Marketing”.