Britanicii de la Zeta Petroleum au inceput, in prezenta ambasadorului Martin Harris, forajul la o noua sonda in perimetrul de gaze de la Bobocu, judetul Buzau, in cadrul unor operatiuni estimate la suma de 3.5-4 milioane euro.

Foto:
  • Click pe fotogalerie pentru a vedea imagini de la inaugurarea operatiunii de extractie

Compania Zeta Petroleum isi propune sa readuca in productie acest perimetru, dupa ce a fost abandonat la mijlocul anilor '90. Proiectul prevede forarea unor puturi noi, la adancimi de 2600-3000m folosind tehnologii moderne de echipare a sondelor noi si, acolo unde este posibil, realizarea unor lucrari de interventie in puturile existente. De asemenea, compania estimeaza ca operatiunile de productie vor incepe in 2013.

Zeta Petroleum este o companie petroliera infiintata in 2005 in Marea Britanie si deruleaza proiecte cu prioritate in Europa de Est, cu focus special pe Romania.

In Romania, compania detine un portofoliu de concesiuni cu potential de productie in petrol si gaze naturale. De asemenea, evalueaza noile oportunitati de extindere cu scopul cresterii nivelului de productie de hidrocarburi si, implicit, cresterea randamentului actiunilor.

Studiul seismic efectuat de Zeta Petroleum in 2010 la zacamantul de gaze naturale de la Bobocu evidentiaza un model geologic inedit pentru aceasta zona, iar analiza preliminara a datelor indica existenta unor resurse neexploatate inca.