Rovana Plumb: Guvernul va simplifica accesul la finantare pentru proiectele de energie regenerabila
Rovana Plumb a spus ca vor fi modificate articolul 23 si 28. Articolul 23 prevede ca in vederea functionarii pietei concurentiale, tranzactiile cu energie electrica se desfasoara pe piata concurentiala, in mod transparent, public, centralizat si nediscriminatoriu. Articolul 28 se refera la obligatiile producatorului de energie electrica. O prevedere care ar urma sa fie modificata arata ca in cazul unitatilor dispecerizabile, producatorii trebuie sa oferteze intreaga putere electrica disponibila pe piata de echilibrare, definita conform reglementarilor emise de autoritatea competenta. O alta prevedere este ca producatorul trebuie sa sa oferteze public si nediscriminatoriu pe piata concurentiala intreaga energie electrica disponibila.
Prezent la conferinta, Alexandru Sandulescu, director in cadrul ministerului a spus ca producatorii au atras atentia asupra faptului ca acestea sunt prevederi care limiteaza accesul la finantare pentru proiectele energetice. De aceea, ar fi necesara "formularea unor exceptii pentru acele tranzactii".
Nimeni dintre cei prezenti la conferinta nu a putut sa precizeze care vor fi noile prevederi. Cert este ca va fi o modificare astfel incat companiile sa poata sa faca tranzactii fara sa fie obligate sa mearga pe bursa OPCOM. Remus Cernea, consilier al primului-ministru, a spus ca textul final al proiectului de OUG urmeaza sa fie dat publicitatii intr-o saptamana-doua. Cernea a spus ca este o chestiune de ultima, urmand ca mai multe detalii sa fie oferite in perioada urmatoare.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”