Rusia este interesata de explorarea si exploatarea gazelor de sist
Potrivit Ministerului Energiei, gazul de sist ar putea fi folosit ca o sursa de energie pentru regiunile indepartate din Rusia, care nu sunt conectate la conductele magistrale de gaze. Conform planului, Rosneft si Gazprom ar urma sa inceapa productia de gaze de sist in perimetre de testare, dupa o suficienta explorare a resurselor.
La inceputul acestui an, ministerul rus al Dezvoltarii Economice a avertizat ca "revolutia gazelor de sist" din SUA ar putea duce la o reducere serioasa a veniturilor din exporturile de gaze ale Rusiei.
Ministrul rus al energiei, Alexander Novak, a anuntat, recent, ca exporturile de gaze naturale catre consumatorii europeni sunt in scadere.
Rusia si-a exprimat in nenumarate randuri pozitia de adversar al obtinerii gazelor prin fracturarea hidraulica, o tehnologie care a permis scaderea drastica a pretului gazelor in SUA. Rusia a denuntat procedeul ca unul daunator mediului, analistii explicand insa ca este vorba de interesul Moscovei de a descuraja exploatarea unor resurse de gaze care, mai ales in Europa, ar putea duce la scaderea pretului la gaze si, concomitent, la eliminarea pozitiei privilegiate a Gazprom de pe piata furnizarii gazelor. Reamintim ca veniturile din exploatarea si comercializarea gazelor si petrolului reprezinta o sursa esentiala pentru bugetul Rusiei.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
1. VOR EXPLOATA EI INSISI PROPRIILE RESURSE!!! nu le vor vinde pe doi bani cum am facut noi cu petrolul si aurul, dupa care vom cumpara la pret triplu.
2. pe rusi ii doare-n cot de populatie.
Povestea ca pe rusii ii doare-n cot de populatie e adevarata. DaR cum se face ca americanii exploateaza din greu desi acolo orice eroare care afecteaza real populatia se lasa cu procese si cu sume mari platite de poluatori. Deci nu guvernul rus sau american sau roman ar trebui sa protejeze populatia ci legea. In US se intampla in Rusia nu. Iar Romania trebuie sa aleaga un model. viabil.
Americanii si canadienii se pregatesc sa exporte masiv, lichefiat.
Cat despre basmele cu poluarea....is doar basme.
Basescu, nu a vrut sa exploatam gazele alea!
Rosia Montana este buna!
Cum sunt rusii de acord, cum isi schimba politica felix, tontu si cacarau!