Premierul Victor Ponta admite faptul ca La CFR Calatori sau CFR Marfa vor fi facute disponbilizari, insa nu de ordinul miilor, asa cum anunta televiziunile. "Vreau sa imi exprim intelegerea, solidaritatea cu cei care, eventual, se simt in pericol ca nu mai ramane toata lumea la CFR Calatori sau la CFR Marfa. Nu vor fi, din cate stiu eu, mii de disponibilizari, cum se anunta pe la vreo televiziune, insa intr-adevar vor fi zone in care personalul nu-si mai justifica - in special din zona auxiliara", a spus Ponta, la inceputul sedintei Guvernului de miercuri. Legat de numirea de la Ministerul Transporturilor, Ponta a spus ca isi doreste "cat mai de curand un ministru la transporturi, vreau sa ma remaniez cat mai repede".

Premierul sustine ca cei de la CFR doresc, de fapt, o subventie mai mare. "Subventia vine tot din banii oamenilor. Sa nu creada cineva ca subventia vine din curtea Guvernului. Vine tot din banii oamenilor, adica trebuie sa decidem. Luam bani de la oameni si dam mai multa subventie la CFR sau incercam sa avem pierderi mai mici. Profit, din cate stiu, nu are nimeni la Calatori", a mai spus Ponta.

Acesta a mai afirmat ca sunt cautate solutii pentru rezolvarea problemelor legate de datoriile istorice, in special la CFR Calatori. Premierul le-a cerut ministrilor ca pana pe 30 iulie sa gaseasca solutii in vederea rezolvarii acestor probleme.