​Grupul Rompetrol NV. își va schimba în perioada următoare denumirea în KazMunayGas Internaţional NV, ca parte a procesului de integrare a activităților și operațiunilor în cadrul unicului său acționar - KazMunaygas (KMG), compania națională de petrol și gaze din Kazahstan, potrivit unui comunicat de presa. Decizia a fost adoptată în unanimitate de consiliul de administrație a Grupului la finele lunii februarie.

Schimbarea numelui companiei face parte din strategia de dezvoltare a brandului - KazMunayGas, dar și de valorificare a activităților sale. Brandul “umbrelă” este o condiție prealabilă pentru consolidarea poziției pe piață a grupului de firme sub marca KMG atât în ​​România, cât și pentru intrarea pe alte piețe externe. Toate companiile grupului vor fi promovate printr-un singur brand puternic, care va fi cunoscut atât în țară, cât și la nivel internațional" a declarat Zhannat Tussupbekov, Managing Director pentru procesarea și marketing-ul extern al țițeiului în cadrul CN KazMunayGas și CEO al Grupului Rompetrol (de acum - KMG Internaţional).

De asemenea, divizia centrală de management si suport a Grupului - The Rompetrol Group Corporate Center SRL România, va deveni KMG Rompetrol. Compania va continua să asigure managementul și serviciile conexe pentru toate companiile ce fac parte din Grupul Rompetrol – KMG Internaţional.

Brandul Rompetrol va fi folosit în continuare în cadrul segmentului de distribuție, acesta fiind un brand recunoscut atât pe plan local, cât și internațional. Schimbarea identitatii vizuale în acord cu noul nume, în Europa și în regiunea Mării Negre, va avea loc treptat, având în vedere că acum compania operează peste 700 de benzinării în peste 7 țări.

Recent, compania a finalizat procesul de dezvoltare a unui nou concept de benzinării Rompetrol. Compania va continua să opereze sub marca "Rompetrol".

Compania a început încă de anul trecut strategia de integrare şi aliniere a operaţiunilor sale în cadrul KMG, respectiv Vector Energy (compania de trading a grupului din Elvetia) a devenit KMG Trading AG (subsidiară a KMG Rompetrol), obiectivul acesteia fiind de a deveni operatorul național unic pentru exportul de țiței din Kazahstan în Europa și regiunea Mării Negre. Pentru susținerea acestei activități, dar şi pentru a putea intra pe noi pieţe, compania trebuie să-şi dezvolte activele logistice în acord cu nevoile Kazahstanului, dar şi să-şi consolideze operațiunile de trading.

KMG Internaţional operează peste 1.100 de puncte de distribuție a carburanţilor în România, Franța, Spania, Republica Moldova, Georgia, Bulgaria, sub mărcile Rompetrol și Dyneff. De asemenea, Grupul deţine rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești.

În Kazahstan, KazMunayGas Internaţional este prezent atât prin intermediul filialei sale Rominserv, care asigură modernizarea complexului petrochimic Pavlodar, cât şi prin Rompetrol Well Services care furnizează servicii în sectorul de explorare și producție a hidrocarburilor.