Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, sustine ca Hidroelectrica va iesi din insolventa la sfarsitul lunii octombrie- inceputul lunii noiembrie. Reamintim ca Hidroelectrica a reintrat in insolventa in urma unei decizii din 25 februarie a Curtii de Apel care a admis contestatiile unor creditori, printre care si asa-zisii "baieti destepti" din energie. In privinta administratorului judiciar, Remus Borza, Nicolescu spune ca la masa credala a fost propus pentru acesta un al doilea bonus, lucru cu care nu este de acord. Declaratiile au fost facute miercuri seara la B1, in cadrul emisiunii "Sub semnul intrebarii".

"Nu putem sa sa dam doua bonusuri pentru iesirea din insolventa, practic pentru acelasi lucru", a precizat Razvan Nicolescu. Precizam ca firma de insolventa a avocatului Remus Borza a primit anul trecut in iunie, la prima iesire din insolventa, un comision de succes de 2,2 milioane de euro, suma care s-a adaugat la cele 50.000 de euro primite lunar pe perioada insolventei.

Hidroelectrica s-a aflat timp de un an in insolventa, in perioada 20 iunie 2012- 26 iunie 2013. De doua luni se afla din noua in insolventa.

In februarie 2014, Hidroelectrica a reintrat in insolventa deoarece Curtea de Apel a admis o contestatie la iesirea din insolventa pe motive de procedura. Contestatia a fost depusa de Alpiq Romenergie, Alpiq Romindustries, Energy Holding, EFT AG, EFT Romania, Andritz Hydro, DVBL sect 2 impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti din 2013 prin care a fost inchisa procedura de insolventa a Hidroelectrica.

Legat de aceasta decizie a Curtii de Apel, Razvan Nicolescu spune ca judecatorii nu au publicat nici pana acum motivarea instantei.