Presedintele ANRE: Pretul energiei ar putea creste cu 1-2% din cauza taxei pe stalp
Taxa pe stalp este, de fapt, un impozit pe constructiile speciale, reprezentand 1,5% din valoarea acestora, plata acesteia facandu-se in doua etape: pana pe 26 mai si pana la 25 septembrie.
Declaratiile depuse pentru impozitul pe constructiile speciale insumau, luni, aproximativ un miliard de lei, dublu fata de suma prevazuta in buget, a anuntat marti Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, citat de Agerpres. "Ieri (luni - n.r.) aveam o suma declarata de un miliard de lei, in curs de actualizare. Declaratia se depune pentru toata suma anuala, dar se plateste in doua transe. Suma este deja dubla fata de cea prevazuta in buget", a precizat Manolescu. Oficialul MFP a precizat ca exista discutii pentru schimbarea tipului de impozitare, unele domenii fiind afectate mai mult de aceasta taxare, precum cel energetic, insa nu s-a luat o decizie finala.
La inceputul lunii aprilie, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a aratat ca estimarile referitoare la incasarile din impozitul pe constructiile speciale indica 1,5 miliarde de lei, insa in bugetul pe 2014 s-au prevazut doar 488 de milioane de lei, din cauza riscului de necolectare.
Impozitul pe constructiile speciale este de 1,5% din valoarea acestora. Acest impozit vizeaza numai persoanele juridice si se va aplica pentru retelele de transport, stalpi, depozite sau magazii. Masura vizeaza companii care detin astfel de constructii, precum E.ON, Enel, Transelectrica, Transgaz sau Romgaz.
Sunt exceptate de la plata impozitului terasele pe arabil, plantatiile pomicole si viticole, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, institutiile publice, asociatiile, fundatiile si celelalte persoane juridice fara scop patrimonial, precum si cladirile pentru care Consiliul Local a acordat scutire de la plata impozitului pe cladiri conform titlului IX din Codul fiscal.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
I-au prostit ca le dau marile pensii inapoi si le-au de doua ori mai mult pe alte parti...lor si celorlati :) asa da afaceri :))
„Guvernul s-a angajat faţă de FMI să renunţe la preţurile reglementate la electricitate şi gaze.”
http://www.mediafax.ro/economic/conferinta-mediafax-gazele-se-scumpesc-cu-2-in-iulie-si-3-in-octombrie-daca-importul-scade-majorarile-se-injumatatesc-12666310
Trai neneaca pe spinarea prostilor pesederizati cu voie sau fara de voie.
Nu este companie care sa prea pe cheltuiala ei o taxa ,un impozit in plus ,ei gindesc prin prizma cistigului ,gindesc cum sa fure or sa jumuleasca clientul ,cumparatorul.
ANRE il doare-n cot de consumatorul casnic captiv ,pe el se decarca prostiile,hotiile,in schimb guvernul negociaza reduceri cu marii consumatori.
Acum citeva saptamini tocmai guvernul reducea pentru
marii consumatori pretul la energie !!!,ce va spune asta ???,voi alegatorii legati la ochi,voi alegatorii surzi !!!
Voi i-ati ales iar ei va jupoaie,alegerile voastre sunt pentru cine sa va beleasca si cum !!!
Niciodata nu am vazut o ieftinire dupa '89.
Dar, dupa spusele imbecilului, ieftinirea _continua_...
Baietii astia si doitocii care-l voteaza sunt cu mult dincolo de rational.