Grupul austriac OMV si gigantul rusesc Gazprom au convenit sa modifice contractul pe termen lung privind aprovizionarea cu gaze, a anuntat miercuri OMV, fara a oferi detalii, potrivit The Moscow Times.

Potrivit OMV, amendamentele aduse "reflecta conditiile in schimbare ale pietii", in conditiile in care preturile la petrol au cazut cu peste 50% din iunie anul trecut.

O sursa apropiata dosarului a afirmat ca noul acord este bazat pe preturile spot.

Amendamentul a fost semnat la Viena de Alexandr Medvedev, adjunctul sefului Gazprom, si de directorul executiv al OMV, Gerhard Roiss.

"Astazi, Gazprom si OMV au facut un pas important in asigurarea aprovizionarilor pe termen lung catre Austria. La semnarea documentului, ambii parteneri au subliniat rolul Baumgarten ca nod esential pentru exporturile rusesti de gaz", se arata in declaratia citata. Baumgarten este un terminal aflat in apropiere de Viena.

OMV cumpara gaze din Rusia din 1968. Acordul anual este valabil pana in 2027.

Austria a sustinut sanctiunile europene impotriva Rusiei dar cancelarul social-democrat Werner Faymann a reafirmat marti ca se opune inaspririi acestora, singurul acord fiind legat de vizarea unor persoane fizice care au legaturi cu luptele din Ucraina.