Actionarii OMV Petrom inregistrati in registrul actionarilor la Data de Inregistrare vor primi dividende cu o valoare bruta de 0,0112 lei per actiune. Valoarea totala bruta a dividendelor ce vor fi distribuite incepand cu 12 iunie 2015 se ridica la 634 milioane lei, potrivit unei hotarari adoptate in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor desfasurate marti, 28 aprilie. Reprezentantii actionarilor au mai aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe 2015. Astfel, investitiile estimate de OMV Petrom se ridica la circa 5,3 miliarde lei, cu 20% sub nivelul investitiilor bugetate pentru anul 2014.

Cea mai mare parte a investitiilor, 90%, este destinata, conform strategiei OMV Petrom, activitatilor de Upstream si vor viza continuarea initiativelor de excelenta operationala si a proiectelor de explorare onshore si offshore. Activitatii de Downstream Oil ii revine 9% din buget, iar 1% vor reprezenta investitiile in Downstream Gas.

"Suntem consecventi obiectivului nostru de a acorda dividende, dar in acelasi timp trebuie sa ne adaptam noului context de piata, in care vedem injumatatirea pretului titeiului fata de anul trecut. Propunerea de dividende urmareste remunerarea actionarilor, dar in acelasi timp si asigurarea resurselor necesare continuarii programului de investitii al companiei", a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

In sedinta AGA a mai fost aprobata si numirea a doi noi membri in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom. Cristoph Trentini a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, pentru un mandat in vigoare pana la data de 28 aprilie 2017. Incepand cu data de 9 ianuarie 2015, Trentini a fost numit membru interimar al Consiliului de Supraveghere ca urmare a renuntarii Hans Peter Floren la mandatul sau.

In cadrul aceleiasi sedinte, in urma solicitarii actionarului Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri de revocare a lui Lucian-Dan Vladescu din calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, actionarii au aprobat propunerea actionarului de numire a lui Bogdan-Nicolae Badea pentru postul de membru al Consiliului de Supraveghere devenit vacant, pe perioada ramasa pana la expirarea mandatului predecesorului sau, respectiv pana la data de 28 aprilie 2017.