Enel, E.ON si Termoelectrica s-ar putea asocia pentru a construi un nou grup de producere a energiei in cadrul termocentralei Braila, a declarat, luni, Ioan Ungureanu, directorul general al Termoelectrica, citat de NewsIn. Potrivit acestuia, este posibil ca investitia sa se realizeze de ambii investitori, impreuna cu Termoelectrica, o decizie in acest sens urmand a fi luata in aproximativ doua saptamani.

La finele lunii octombrie, directorul de programe din cadrul Termoelectrica, Constantin Ioanitescu, declara ca producatorul de energie va decide pana in decembrie daca va relua procesul de selectie a investitorului privind construirea unui nou grup de producere a energiei în cadrul termocentralei Braila.

"Pana cel mai tarziu in luna decembrie vom lua o decizie care va viza fie declararea castigatorului, fie introducerea unor criterii suplimentare prin care sa departajam firmele interesate, fie sa reluam, in ritm rapid, procesul de selectie a investitorului cu un nou caiet de sarcini", explica Ioanitescu.

Acesta a mai spus ca societatea are nevoie de parteneri straini deoarece necesarul de investitii in capacitatile pe care le detine sunt de circa doua - trei miliarde de euro.

Termoelectrica ca impreuna cu investitorul privat sa infiinteze o societate mixta pentru construirea unui nou grup de producere a energiei in cadrul termocentralei Braila. In cadrul noii societati, investitorul privat va veni cu aportul de capital, iar Termoelectrica va contribui cu activele existente, adica terenul si utilitatile.