Circa 150 de mineri de la Complexul Energetic Oltenia au ajuns luni in Bucuresti, dupa o saptamana de mers pe jos de la Rovinari, traseu ce depaseste 300 de kilometri. In acest fel, minerii protesteaza fata de viitoarele disponibilizari, care ar urma sa aiba loc in vara. In acest timp, ministerul de resort incearca sa intocmeasca un plan de actiune in sectorul lignitului, insa demersul este ingreunat de lipsa unor informatii. Ministerul Energiei acuza conducerea companiei ca nu a furnizat informatii complete cu privire la elementele de fundamentare a planului de actiune in sectorul lignitului. De asemenea, ii atrage atentia directorului general interimar, Laurentiu Ciobotarica, ca are o responsabilitate directa in ceea ce priveste buna administrare a societatii.

CE Oltenia este o companie cu peste 15.000 de angajati, aflata intr-o situatie extrem de dificila, dupa multi ani de control politic si dupa pierderi de aproape 1 miliard de lei in 2015 si 700 de milioane de lei in 2014. Incepand cu iulie 2016 ar urma sa fie disponibilizati circa 2.000 de angajati, din cei 15.000 cat sunt in prezent. In

Conducerea ministerului Energiei s-a intalnit duminica, in sedinta, pentru a analiza evolutia lucrarilor Comitetului de Coordonare pentru activitatea miniera. In cadrul intalnirii au existat discutii punctuale cu privire la evolutia Complexului Energetic Oltenia, in conditiile in care, in sedinta de marti, 12 aprilie, membrii Grupul de lucru Lignit din cadrul Comitetului, din care face parte si conducerea CEO, au prezentat un raport sumar, incomplet, informeaza Ministerul Energiei printr-un comunicat de presa.

Potrivit acestuia, membrii Comisiei nu au putut furniza informatii complete cu privire la elementele de fundamentare a planului de actiune in sectorul lignitului si nici masurile necesare pentru a se atinge strategia de dezvoltare pe viitor.

In aceasta situatie, Ministerul Energiei asteapta din partea Complexului Energetic Oltenia sa prezinte, in cadrul Comitetului de Coordonare de marti, 19 aprilie, elementele care n-au fost prezentate pana acum, desi au fost solicitate in cadrul reuniunilor anterioare. Conducerea ministerului asteapta finalizarea discutiilor la nivelul conducerii CEO asupra planului de dezvoltare pe termen mediu si lung si initierea unui dialog corect cu partenerii sociali, in procesul de implementare al acestui plan.

Conducerea ministerului doreste sa reaminteasca faptul ca numirile pe posturile de conducere la nivelul CEO trebuie sa tina cont strict de criteriile de meritocratie si cade in sarcina conducerii sa asigure buna desfasurare, in termeni de transparenta, a acestui proces. Implicarea Complexului Energetic Oltenia in orice joc cu tenta politica este de rau augur pentru siguranta locurilor de munca, dar si pentru functionarea corecta a societatii. Conducerea ministerului ii atrage atentia directorului general interimar, Laurentiu Ciobotarica, asupra faptului ca are o responsabilitate directa in ceea ce priveste buna administrare a societatii, se mai precizeaza in comunicat.

In urma rapoartelor care vor fi prezentate, marti 19 aprilie, in cadrul Grupul de lucru Lignit din Comitetul de Coordonare pentru activitatea miniera,

conducerea ministerului Energiei se va deplasa, miercuri, la sediul Complexului Energetic Oltenia, pentru o sedinta cu managementul societatii si cu membrii Consiliului de Supraveghere.