Guvernul este pregatit sa ia o decizie in privinta cresterii pretului gazelor din productia interna, a anuntat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, el adaugand ca sunt discutii permanente pe acest subiect, inclusiv la Bruxelles, dar nu a vrut sa se "antepronunte" asupra vreunei solutii.

Victor Grigorescu, ministrul energieiFoto: AGERPRES

"Cat priveste pretul gazelor si toata aceasta discutie privind cresterea pretului gazelor din productia interna, Guvernul e pregatit sa ia o decizie. Vor avea loc consultari, au avut loc deja si continuam, vor avea loc si marti, si miercuri, inclusiv cu autoritatile de la Bruxelles si vom lua o decizie. Regret ca trebuie sa luam o decizie pe ultima suta de metri pentru ca aceasta discutie ar fi trebuit purtata cu cei indrituiti sa deschida acest subiect si sa-l fundamenteze de mai multa vreme. Mi-as fi dorit sa avem azi un comparator de preturi, un cod de retea functional, o piata spot si o piata de echilibrare functionale, existente si lichide", a explicat ministrul Energiei, joi, la finalul sedintei Guvernului, potrivit Mediafac.

Intrebat de jurnalisti care este solutia gasita, Grigorescu nu a dorit sa aprofundeze subiectul.

"N-as vrea sa ma antepronunt la o solutie pentru ca nu e momentul respectiv. E firesc si serios sa nu emitem opinii, ci sa fundamentam inainte un punct de vedere si apoi sa decidem, si suntem pregatiti sa facem asta. Mi-as fi dorit sa avem azi o situatie marcata de mai multa stabilitate la nivelul reglementarii, sa nu discutam zilele astea de obligatii, de stocare si de eliminarea unor obligatii, si sa nu ne intrebam cum o sa facem la jumatatea ciclului de injectie. Asigur ca avem create toate conditiile la Ministerul Energiei pentru a decide ce ministerul trebuie sa decida si asigur de un lucru: <>, fie ca vorbim de sustenabilitate de pret, de asigurarea continuitatii in alimentare sau de asigurarea repartizarii corecte a cantitatilor, asa cum spune legea, nu numai pentru consumatorul casnic, cat si pentru cel industrial", a mai spus Victor Grigorescu.