Adunarea Generala a Actionarilor Hidroelectrica a numit, vineri, un Consiliu de Supraveghere provizoriu, format din patru membri independenti si trei reprezentanti ai Ministerului Energiei, a anuntat, vineri, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, potrivit Agerpres. Cei sapte membri ai Consiliului sunt: Ionut Purica (academician), Mihai Anutei (CEO Azomures), Robert Pana (vicepresedinte BVB), Craita Bucheru, Elena Voicu si Romeo Susanu din partea Ministerului Energiei, precum si Oana Truta, reprezentant al Fondului Proprietatea.

"In aceasta dimineata, la ora 10,00, a avut loc Adunarea Generala a Actionarilor, iar Hidroelectrica are astazi un Consiliu de Supraveghere pe o perioada limitata, pana la recrutarea unui consiliu in baza OUG 109 (privind guvernanta corporativa in cadrul companiilor de stat). Majoritatea membrilor din Consiliul de Supraveghere sunt independenti", a spus ministrul.

Hidroelectrica a iesit marti din insolventa, dupa patru ani de reorganizare judiciara.

Mai departe, dupa iesirea din insolventa, Ministerul Energiei, actionarul majoritar al Hidroelectrica, are in vedere listarea la bursa a unui pachet de 15% din actiunile companiei. Ministerul Energiei detine o participatie de 80% din actiuni, iar Fondul Proprietatea 20%.

UPDATE Hidroelectrica va fi listata la bursa atunci cand conditiile din piata vor permite obtinerea celui mai bun pret, astfel incat aceasta sa fie cea mai mare privatizare facuta vreodata de Romania, a mai spus Victor Grigorescu, potrivit Agerpres.