Ministerul Energiei a demarat procedura de selectie a sase membri in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica S.A, conform OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, se arata intr-un comunicat de presa. Ministerul Energiei a selectat compania TRANSEARCH International S.R.L. pentru a-l asista in acest proces de recrutare.

In cadrul procesului de recrutare si selectare a membrilor Consiliului de Supraveghere, pot depune candidaturi persoane fizice romane sau straine respectiv persoane juridice inregistrate in Romania sau in alte state, cu experienta in activitatea de administrare/management a unor intreprinderi publice sau a unor societati din domeniul de activitate al intreprinderii publice.

Potrivit anuntului de recrutare publicat pe site-ul ministerului Energiei, criteriile de recrutare si selectare, necesar a fi indeplinite cumulativ sunt:

  • Absolvent(a) de studii superioare cu diploma de licenta;
  • Minim 10 ani de experienta profesionala;
  • Minim 5 ani de experienta in functii de administrare/ conducere/ coordonare dintre care minim 3 ani in companii/societati cu cifra de afaceri de minim 200 milioane de euro sau minim 2000 de angajati sau minim 5 ani de experienta in consultanta dintre care minim 3 ani de experienta in conducerea/ coordonarea unor proiecte cu o valoare/cu un buget de minim 200 milioane de euro.
  • Lipsa antecedentelor penale;
  • Buna reputatie personala si profesionala integritate si profesionalism;
  • Cunoasterea limbii romane sau a unei limbi de circulatie internationala;
  • Persoanele juridice vor fi specializate in administrarea afacerilor, cu o experienta de minim 5 ani, iar persoana fizica desemnata de aceasta sa o reprezinte trebuie sa indeplineasca criteriile prevazute pentru persoanele fizice.

Pentru mai multe detalii, vezi anuntul de pe site-ul Ministerului Energiei. Documentele solicitate pot fi trimise pana pe 20 octombrie 2016.

Hidroelectrica este o societate detinuta de statul roman prin Ministerul Energiei in proportie de 80,06% si de Fondul Proprietatea in proportie de 19,94%. La sfarsitul anului 2015, Societatea de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. a inregistrat o cifra de afaceri de 3.183.339.739 lei; numarul mediu de salariati era de 3.448 persoane, iar energia totala produsa a fost de 15.839.626 MWh/an.