Gigantul energetic Gazprom doreste sa obtina acces la rezervele de gaze naturale ale Nigeriei (estul Africii), in schimbul sporirii investitiilor si a implementarii de noi tehnologii in sectorul extractiv din aceasta tara. Compania rusa ar fi dispusa sa investeasca pina la 2,5 miliarde de dolari in acest sens.

O echipa de oficiali ai Gazprom au vizitat capitala nigeriana, Abuja, la finele anului trecut, unde au purtat o serie de discutii cu autoritatile competente. "Oficialii Gazprom s-au intilnit de doua ori cu reprezentanti ai guvernului nigerian, fiind interesati de investitii in Nigeria in sectorul exploatarii, colectarii si procesarii de gaze naturale", a declarat oficialul din guvernul nigerian, responsabil pentru politica nationala in domeniul gazelor, relateaza Reuters.

Nigeria este cel mai mare producator de gaze din Africa, fiind totodata al saptelea mare detinator de rezerve de gaze din lume. Este totodata al optulea mare exportator mondial de petrol.

Compania rusa se afla intr-un proces de identificare a de noi rezerve de gaze naturale, fiind unul dintre principalii investitori interesati de exploatarea zacamintelor din Nigeria. Tara africana se afla totodata si in atentia unor companii occidentale, firmele britanice BG si Centrica anuntind deja planuri de investitii de mai multe miliarde de dolari in sectorul de gaze naturale.