Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a decis, miercuri, numirea Corinei Popescu in functia de membru al Directoratului companiei. Mandatul se acorda pentru perioada ramasa din durata de valabilitate a mandatului lui Toni Teau, respectiv pana la data de 16 septembrie 2017. Reamintim ca Toni Teau si-a anuntat, recent, demisia incepand cu 26 aprilie. Corina Popescu detine si functia de administrator al Electrica, iar pentru a evita conflictul de interese va trebui sa renunte la aceasta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Transelectrica este transportatorul national de energie, iar Electrica este unul dintre distribuitorii si marii furnizori din Romania.

Numirea Corinei Popescu va deveni efectiva incepand cu data semnarii in fata notarului public a declaratiei de acceptare a mandatului de membru al Directoratului Transelectrica, potrivit unei note transmise BVB.

Transelectrica informeaza actionarii si investitorii ca numirea Corinei Popescu a fost facuta in baza unui proces de selectie in conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.

Corina Popescu a fost secretar de stat in Ministerul Energiei, in timpul guvernarii Ciolos. Georgeta Corina Popescu a lucrat multi ani in domeniul energetic, din care patru la OMV si OMV Petrom pe functii de conducere. In perioada februarie 2011-iulie 2015 a fost director sucursala Bucuresti a OMV Trading GmbH Viena. In august 2015 a fost numita sef departament Power Assets. Georgeta Corina Popescu a lucrat si la E.ON Romania (2007-2011), la Electrica (1998-2006) si la fostele Conel si Renel (1991-1998).

Citeste si Transelectrica anunta oficial demisia lui Toni Teau din functia de membru si presedinte al Directoratului Transelectrica