Energia eoliană a acoperit vineri dimineață peste 25% din consumul țării
În cursul dimineții, energia generată de vânt a înregistrat primul loc în clasamentul marilor producători, cu aproximativ 2.700 MW, conform datelor publicate pe site-ul Transelectrica. În condițiile unui consum de aproximativ 9.000 MW, eolianul acoperea peste 25% din necesarul țării.
În pofida codului portocaliu, aflat în vigoare pe teritoriul Romaniei, industria eoliană produce aproape de capacitatea maximă, aducându-şi aportul la siguranţa sistemului energetic naţional.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Ideea că „industria eoliană își aduce aportul la siguranţa sistemului energetic naţional” e hilară. Mai deunăzi și ăia cu Apa de Ploaie ziceau ceva similar. Ăștia cu vântul și apa intră „în direct” doar când au condițiile necesare - bate vântul, vine Dunărea năvalnic... În rest, când „seceta ucide orice boare de vânt”, vorba lui Labiș, cine ne scoate din dipșit ? Nuclearul, cărbunele, gazul... De fapt ĂIA contribuie la siguranța sistemului energetic, pentru că te poți baza pe ei oricând (mă rog, cu rezerve pentru nuclear, care se oprește și el când e secetă și scade Dunărea prea mult). Ăștia de la asociația „Vântul și Ploaia” contribuie doar la creșterea nivelului de exasperare a dispecerilor energetici și la bunăstarea industriei de PR.
Sugerați că energia verde e singura care ne salvează de la ducerea lumii de râpă... Vă amintesc că energia „maro” (ca să vin și eu cu o culoare) a ridicat omenirea de la stadiul plugului tras cu calul și al nicovalei bătută cu mâna la nivelul la care este azi, și unde o va mai ține pentru multă vreme. Dacă nu vă place, vă sugerez să ne conduceți cu puterea exemplului personal și să vă întoarceți la modul de viață din 1700, reducându-vă la zero „amprenta de carbon”. Poate așa o să vă iau în serios.
Nu am nimic cu „energia verde” de principiu, voi fi bucuros să consum energie verde atunci când aceasta va putea fi produsă și consumată eficient, constant și în siguranță, fără „stimulente” guvernamentale care ne golesc buzunarele tot nouă. Până atunci, o consum și în prezent (iată, în proporție de 25%), că n-am încotro, dar o fac scrâșnind din dinți.
Fukushima: dezastrul s-a datorat nu cutremurului în sine, cât tsunami-ului ce a urmat. Asta a pus în lumină eroarea strategică de a proiecta o centrală nucleară într-o zonă seismică ȘI expusă tsunami-urilor. Nu cred că la Cernavodă sau în Ungaria ne paște vreun tsunami. Oricum, rezervele față de energia nucleară le-am enunțat deja (putem adăuga și gestionarea extrem de complicată a deșeurilor). Dumneavoastră nu ați enunțat nimic valoros, în afară de a aplauda Partidul și a-i înfiera cu mânie proletară pe cei ce îndrăznesc să-l critice.