Ministrul energiei din Federaţia Rusă, Aleksandr Novak, și secretarul american al energiei, Rick Perry, vor discuta, pe 13 septembrie, la Moscova, despre restabilirea dialogului energetic dintre Rusia şi SUA - transmite TASS, citată de Rador.

"Tema reuniunii este cooperarea în domeniul energiei, restabilirea relațiilor în domeniul dialogului energetic. Cred că vom vorbi despre situația de pe piața petrolului și a gazelor" - a precizat ministrul rus, adăugând că posibilitatea unei întâlniri la Moscova a fost discutată în timpul vizitei sale la Washington.

"Acum, Perry are o astfel de posibilitate și am convenit că joi, 13 septembrie, vom organiza o astfel de întâlnire" - a declarat Aleksandr Novak, citat de TASS.

În plus, potrivit ministrului rus, la întâlnirea de la Moscova, părţile vor aborda şi introducerea de noi sancțiuni americane împotriva Iranului, construcția gazoductului Nord Stream-2 și dezvoltarea piețelor de petrol și gaze.

"La ultima noastră întâlnire, am discutat despre consecințele noilor sancțiuni împotriva Iranului, care ar putea afecta piața. Cu siguranță, cred că va fi abordat şi acest subiect, deoarece afectează în mare măsură așteptările actuale ale pieței" - a explicat Novak, adăugând că întâlnirea de la Moscova a fost inițiată de ambele părți.