OMV Petrom anunță că a încheiat un acord privind transferul licențelor pentru nouă zăcăminte onshore de țiței și gaze din România către Mazarine Energy Romania S.R.L., o subsidiară controlată integral de Mazarine Energy B.V. (Mazarine Energy), care aresediul în Olanda. Cele nouă zăcăminte, situate în zona Moineşti Zemeş, cu o producție cumulată de țiței și gaze de aproximativ 1.000 bep/zi, fac parte din cel de-al doilea pachet de zăcăminte de externalizat în cadrul programului de optimizare a portofoliului Upstream.

OMV PetromFoto: Facebook/ OMV Petrom

Aceste zăcăminte reprezintă sub 1% din producția curentă a OMV Petrom. Prima rundă de optimizare a portofoliului, care a inclus 19 zăcăminte marginale, s-a finalizat în august 2017 cu transferul licențelor către Mazarine Energy, informează OMV Petrom.

Potrivit acestuia, transferul licenţelor se realizează în conformitate cu toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din Legea Petrolului şi alte reglementări incidente. Transferul este supus aprobării autorităţilor competente.

OMV Petrom mai arată că preluarea de către Mazarine Energy creează premisele pentru extinderea duratei de viață a acestor zăcăminte și menținerea activităților de producție în cadrul zăcămintelor. Acordul include transferul sondelor și infrastructurii aferente, precum și al aproximativ 100 de salariați către Mazarine Energy.

Mazarine Energy este o companie nelistată de explorare și producție, care se concentrează pe oportunități de exploare convențională, de dezvoltare și producție cu riscuri mici, pe termen scurt în Europa, Africa și zona Mediteraneană extinsă. Cu sediul central în Haga, Olanda, compania este activă în prezent în Africa de Nord, având controlul majoritar al licenței Zaafrane din Tunisia, unde au fost săpate două sonde de explorare în apropierea infrastructurii existente.

Mazarine Energy BV este o societate controlată de fonduri administrate de companii afiliate Carlyle Group L.P. Grupul Carlyle este un administrator de active alternative la nivel mondial.

În România, grupul Carlyle controlează circa 36 de companii active în diverse sectoare economice (de exemplu, producţia de covoare țesute pentru spații rezidențiale și comerciale, servicii de traducere, dublare și subtitrare pentru radiodifuzori, management pentru soluții hardware, software pentru industria dentară, producţia de metal și pulberi ceramice, producţia de rumeguș și alte produse de lemn pentru industria DIY și alte sectoare industriale, producţia de generatoare industriale și motoare electrice, produse alimentare congelate, refrigerate și gata preparate, cercetare în domeniul dezvoltării studiilor clinice, administrării acestora și al serviciilor post-omologare, producția și decorarea recipientelor de sticlă de lux etc.).