OMV Petrom transferă 40 de zăcăminte către Dacian Petroleum, firmă a unui fost director Petrom
Cele 40 de zăcăminte ce vor fi transferate sunt situate în sudul României și au o producție cumulată de țiței și gaze de aproximativ 1.700 bep/zi, reprezentând circa 1% din producția OMV Petrom.
Dacian Petroleum S.R.L. a incheiat contractul de transfer al activitatii avand ca scop extinderea duratei de viata a celor 40 de zacaminte, considerate marginale pentru OMV Petrom. In baza contractului, OMV Petrom va transfera, de asemenea, sondele și infrastructura de țiței și gaze aferentă, împreună cu aproximativ 190 de salariați.
Procesul de selectie a companiei care va prelua licențele s-a desfășurat in conformitate cu cele mai bune practici internationale. Procesul s-a desfasurat pe o perioada de 30 de luni, cu participarea unor companii din Romania si din strainatate.
Acesta este al treilea transfer din programul de optimizare a portofoliului Upstream al OMV Petrom. Anterior, au mai fost transferate alte 28 de zacaminte: 19 zacaminte in august 2017 si alte 9 in martie 2019, toate catre Mazarine Energy Romania S.R.L..

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
Dar chestia cu rusii este cam asa... avem o fixatie cu napasta istorica a rusilor.
OMV este o firma austriaca. Ar trebui sa stii ca Transilvania a intrat în componența Imperiului Habsburgic la sfârșitul secolului al XVII-lea, din 1868 încorporată părții maghiare a Imperiului Austro-Ungar si tinuta acolo pana in 1918. O sa razi, dar rusii ne-au sprijinit sa ne luam inapoi Transilvania, dupa al doilea razboi mondial. Altfel perioada romaneasca a Transilvaniei dintre 1918 si 1940 ar fi putut fi doar un episod uitat in istorie..
Pai intelegi ca austriecii ne-au calarit mai bine de 200 de ani fara ajutorul rusilor? Si cand a fost sa ne dam bogatiile nu am nimerit sa le dam lor.. de frica rusilor?
Destinul nostru, furat de teroriștii sârbi, ar fi fost să fim o federație austro-ungară reorganizată de către Kaiserul Franz Ferdinand, în care austriecii, germanii, ungurii, cehii, slovacii, polonezii, sârbii și românii ar fi fost națiuni constituente cu drepturi egale sau aproape egale. Am fi fost într-un fel de Uniune Europeană tot secolul XX.
Dar n-a fost să fie, din păcate. Ne-am ales cu miticii și mehnele lor otomane.
Poate de la Lukoil of Russia? Sau de la Rompetrol of Kazakhstan? Sau de la Gazprom of Kremlin? Sau de la MOL of Hungary? Sau de la aia cu S, cei din Azerbaidjan, imi scapa acum numele?
Ce-i drept, cand am ocazia, eu chiar opresc la astia - nu neaparat pentrun combustibil... sau mai bine zis nu pentru combustibilul masinii, ci pentru cel pentru sofer :-)
Au niste smecherii si fac cafea la nisip... iar eu ma dau in vant dupa asa ceva.
Apropo, să mergeți la Bakı, este un oraș splendid și modern! Eu unul regret că am stat puțin și nu m-am putut urca în turnul TV sau în zgârie-norii în formă de flacără pentru a vedea panorama orașului și a Mării Caspice împânzite de platforme petroliere.
Altfel, Petrom NU a fost pe pierdere decat in anul privatizarii, dar acela a fost un an complet atipic, care n-ar trebui luat in calcul, schimbare de sistem de contabilitate, vanzarea insasi, restructurare etc. Pe vremea lui Popa nu dadeau profiturile afara din oala Petrom, dar compania a fost totusi pe plus cam in toti acei ani (mai degraba din motive structurale, sa le zic, nu neaparat datorita managementului lui Popa & Co, dar oricum pe profit).
Doi, de unde-ati scos-o si pe-asta, ca e caz unic in lume ca o companie de petrol si gaze sa fie pe pierdere?!? Se intampla suficient de frecvent si cam peste tot - ca sa nu ne uitam prea departe, cautati cifrele OMV DINAINTE de achizitia Petrom. sau uitati-va cu ce rezultate se laudau firmele americane de petrol si gaze mai antart, prin 2015-2016... despre ce vorbim?!?
Trei, Popa n-a proclamat nimic la vremea privatizarii Petrom - nici ca-i vreun succes epocal, nici ca-i dezastru. A tacut ca un melc, cum tacea cam intotdeauna. Era si pe-atunci, ca si-acum, un tip foarte low profile, necomunicativ, cu exprimare impleticita, insa foarte atent sa nu supere vreun politruc... de-aia a si rezistat atata la varful Petrom, ca-i impaca pe toti... Oricum n-avea motiv de bucurie, ca l-au zburat imediat dupa, daca-mi amintesc bine.
Altfel, un tip antipatic si foarte alunecos. Nu-mi placea nici mie, cum nu placea cam nimanui, dar simpatia e una si adevarul e alta. Am scris cele de mai sus pentru a corecta un numar de neadevaruri - care, culmea, vad ca-s aplaudate la unison.
iar ceilalti sunt nastase&sons.
se mai diversifica lumea.
merg si complexele de porci, dar, parca'i mai misto sa'ti zica lumea ...petrolist ! eeeee !! altfel te vede lumea !
mergi la dubai ca acasa !