Sevil Shhaideh, fost vicepremier și apropiată a fostului șef PSD Liviu Dragnea, va fi schimbată din funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, la solicitarea ministrului economiei, Virgil Popescu. În acest sens, ministrul a solicitat convocarea Adunării Generale a Acționarilor.

Sevil ShhaidehFoto: Agerpres

UPDATE Anunțul privind convocarea AGA la solicitarea Ministerului Economiei a fost publicat pe BVB.

Sevil Shhaideh deținea această funcție din octombrie 2017. Atunci a fost numit membru provizoriu, însă în aprilie 2018, Adunarea Generală a Acționarilor a decis ca aceasta să ocupe această funcție încă trei ani. Statul român este acționar al OMV Petrom cu o participație de 20%, prin Ministerul Economiei.

Sevil Shhaideh a fost vicepremier și ministru al Dezvoltării în timpul guvernării PSD.

La 21 decembrie 2016 Sevil Shhaideh a fost prima propunere făcută de președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru funcția de prim-ministru al României, propunere refuzată de președintele Klaus Iohannis la 27 decembrie 2016.

Cu două săptămâni înainte de a fi numită la OMV Petrom, Sevil Shhaideh și-a dat demisia din funcțiile de vicepremier și ministru al dezvoltarii, fiind urmărită penal pentru abuz în serviciu în legatură cu trecerea ilegala a insulei Belina din proprietatea statului la o firma privată.