





Studiu de fezabilitate pentru viitorul depozit de gaze de la Margineni
Ofertele urmeaza sa fie deschise tot pe data de 14 aprilie. Realizarea studiului este estimata sa dureze opt luni de la atribuirea contractului si va fi finantat din surse proprii ale Romgaz, informeaza compania.
Depozitul de la Margineni-Roman a revenit recent in actualitate, in contextul in care omul de afaceri Dinu Patriciu, director al companiei Rompetrol, si-a manifestat interesul pentru acest proiect dar si pentru scoaterea la licitatie a unor perimetre gazeifere detinute de catre statul roman.
Romgaz incearca totodata sa atraga in acest proiect grupul rus Gazprom, dar discutiile dintre cele doua companii, incepute inca din anul 2003, nu au dus la incheierea vreunui acord, in principal din cauza neintelegerilor privind realizarea si finantarea studiului de fezabilitate. Nici compania Petrom nu a exclus o eventuala implicare in acest proiect, conform Mediafax.
Romgaz este principalul producator de gaze naturale din Romania si detine cele mai importante depozite de gaze la nivel national. Compania extrage anual peste sase miliarde metri cubi de gaze naturale si asigura aproximativ jumatate din productia interna, celalalt mare producator fiind Petrom.
Consumul anual de gaze al Romaniei este de 17-18 miliarde de metri cubi, o treime din aceasta cantitate provenind din importuri indirecte de la Gazprom.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri