





Ungaria se va alatura joi proiectului South Stream
Constructia sectiunii din Ungaria a gazoductului South Stream va fi realizata de o societate mixta detinuta in proportii egale de Rusia si Ungaria, relateaza Kommersant. In plus, pe teritoriul ungar va fi construit si un depozit subteran pentru stocarea a cel putin un miliard de metri cubi de gaze naturale.
"Ne-am inteles asupra unui proiect de acord inter-guvernamental referitor la constructia care sa asigure tranzitul gazului natural prin Ungaria, acord care va deschide calea pentru Ungaria sa se alature proiectului South Stream, precum si pentru proiectul unei facilitati subterane de depozitare a gazelor naturale", a declarat Dmitri Medvedev, presedintele consiliului de administratie al grupului Gazprom, care este totodata principalul favorit la alegerile prezidentiale ce urmeaza sa se desfasoare luna viitoare in Rusia
Patru tari urmeaza sa participe, pina in acest moment, la South Stream: Rusia, Italia, Bulgaria si Serbia, cu posibile parteneriate pentru Bosnia si Grecia. Pina acum, autoritatile de la Sofia si Belgrad au semnat acorduri care permit constructia gazoductului South Stream pe teritoriile lor nationale.
Proiectul South Stream, care are costuri estimate la circa 10 miliarde de euro, va transporta gaze siberiene catre sudul Europei. El va fi realizat de Gazprom si grupul italian ENI si vizeaza constructia unei conducte cu o lungime de 900 de kilometri ce va traversa Marea Neagra pentru a face legatura intre Rusia si Bulgaria, de unde se va imparti in doua ramuri, una spre Austria si cealalta spre Grecia, de unde va ajunge pina la Otranto, pe coasta Italiei.
South Stream concureaza in mod direct gazoductul Nabucco, sustinut de Uniunea Europena, si la care participa si Romania.

Marian Popescu, Centrul de Integritate al Universității București, despre frauda de la Drept: „Numărul studenților e șocant / Când copiatul ca mod de a funcționa ajunge la facultate, partida e pierdută”
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux