Angajații centralei nucleare de la Cernavodă sunt considerați personal esențial și urmau să fie vaccinați începând de luni, 25 ianuarie, în cadrul etapei a doua. Startul campaniei de vaccinare a acestor persoane a fost prezentat ca un eveniment important, la care au participat ministrul energiei, Virgil Popescu, și directorul general al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță, fiind invitată și presa. Doar că această campanie a ținut doar în ziua în care a fost prezent ministrul, potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro.

Virgil Popescu la CernavodaFoto: Ministerul Energiei

Evenimentul fusese pregătit cu mai multe zile înainte. "Am venit aici, la spitalul din Cernavodă, pentru a fi alături de colegii mei de la Cernavodă, care au început procedura de vaccinare", spunea luni ministrul în fața presei.

Marți dimineață, angajații de la Cernavodă au fost anunțați că a fost oprită campania din cauza lipsei dozelor necesare de vaccin. Potrivit unei informări interne, angajații au fost anunțati de Spitalul Orășenesc Cernavodă că Direcția de Sănătate Publică Constanța reclamă constrângeri pentru cel puțin săptămâna în curs, pe fondul indisponibilității dozelor de vaccin la nivel național.

"Vor fi livate doze de vaccin doar pentru rapel etapa I și vor fi vaccinați (cu dozele disponibile/livrate) doar cei care necesită rapel, pentru a nu periclita disponibilitatea acestora pentru cei deja vaccinați. În consecință, campania de vaccinare la CNE se oprește până la confirmare din partea DSP Constanța privind asigurarea dozelor de vaccin pentru personal vulnerabil și esențial din Etapa 2", au mai fost anunțați angajații de la Cernavodă.

Potrivit presei locale, în cursul zilei de luni au fost vaccinate 42 de persoane.