​Consiliul Concurenței a autorizat tranzacţia prin care OMV Petrom S.A. externalizează unele servicii de intervenții și reparații la sonde, operațiuni conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii deservenţi, către consorţiul format din Christof MB Well S.R.L., J. Christof E&P Services S.R.L. și MB Well Services GmbH, Germania (Consorţiul Christof).

OMV PetromFoto: Facebook/ OMV Petrom

Astfel, Consorţiul Christof a semnat cu OMV Petrom un acord-cadru pentru servicii de intervenţii şi reparaţii la sonde.

În urma derulării unei proceduri de achiziție, Consorțiul Christof a fost desemnat ofertantul cel mai bine clasat pentru zona de producţie Moesia.

Procedura presupune vânzarea unor bunuri mobile, închirierea unor bunuri imobile ale OMV Petrom, precum și transferul unor salariați către Consorţiul Christof, urmând ca la sfârșitul duratei acordului-cadru, unele active să fie returnate către OMV Petrom S.A.

Consiliul Concurenţei a analizat aceste operațiuni și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea acestora cu un mediu concurenţial normal.

Decizia vor fi publicată pe pagina web a autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.