Articol susținut de România Eficientă​

România Eficientă: Corpul C10 al Liceului Tehnologic "Elie Radu" din Ploiești va fi în curând o clădire cu un consum aproape zero de energie

de     Smile Media
Miercuri, 10 noiembrie 2021, 11:24 Economie | Energie


ROEF - vizită la Ploiești
Foto: România Eficientă
În ciuda dificultăților generate de pandemie, lucrările de renovare aprofundată derulate prin proiectul România Eficientă la Corpul C10 al Liceului Tehnologic „Elie Radu” din Ploiești continuă. Se lucrează intens ca această clădire să fie adusă la standarde de top europene, în ceea ce privește calitatea aerului interior, confortul termic, condițiile de iluminat și gradul înalt de eficiență energetică.

„Acest proiect-pilot este mai mult decât unul de eficiență energetică. Ne dorim să fie un model care să inspire și alte proiecte similare. De aceea, facem toate eforturile astfel încât să fie unul de succes”, spun coordonatorii programului România Eficientă, cel mai mare proiect privat multianual dedicat eficienței energetice a clădirilor, derulat de Energy Policy Group cu sprijinul OMV Petrom, sponsorul oficial al programului România Eficientă.O echipă din conducerea OMV Petrom și a Energy Policy Group (EPG) a vizitat recent șantierul, pentru a vedea la fața locului stadiul lucrărilor.
S-au făcut pași importanți în reabilitarea energetică a acestei clădiri. Cu fiecare zi, suntem tot mai aproape de scopul nostru: acela de a le oferi celor aproximativ 250 de elevi și 60 de cadre didactice care învață în această clădire școlară condițiile de învățare pe care le merită toți elevii din România.La finalul lucrărilor, Corpul C10 al Liceului Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești va fi prima clădire școlară din țară ce va fi renovată la standarde nZEB, adică va avea un consum de energie aproape egal cu zero, prin proiectul România Eficientă. Finanțarea lucrării, în valoare de aproximativ 1 milion de euro, este asigurată de către OMV Petrom.Clădiri sănătoase, elevi sănătoși

Școlile și grădinițele ar trebui să devină ținta principală în strategiile de renovare a clădirilor, pentru municipalitățile din România. Argumentele pentru care reabilitarea energetică a școlilor trebuie să devină o prioritate la nivel național sunt numeroase. Ele sunt de ordin financiar, de mediu și, cel mai important, legate de sănătatea și performanța școlară a copiilor, cu efecte pe termen lung asupra dezvoltării societății.
Demararea unui „val de renovare” a unităților școlare trebuie să combată două probleme majore: costurile ridicate cu energia și calitatea aerului interior din aceste clădiri.

Având probleme numeroase care țin de izolația termică a clădirii, de sistemul de încălzire și de iluminat, o mare parte din energia consumată în școli este risipită, ceea ce majorează semnificativ cheltuielile unei școli cu utilitățile.

Reducerea facturilor poate permite direcționarea economiilor obținute către dotarea acestor unități cu echipamente de studiu suplimentare, de exemplu, ori cu tehnologia atât de necesară într-o economie tot mai digitalizată.

Dincolo de reducerea facturilor cu energia, devenind mai eficiente energetic, unitățile de învățământ vor fi mai sănătoase pentru mediu – emițând mai puține gaze cu efect de seră, dar și pentru elevi.

În afară de locuințe, școlile sunt spațiul în care tinerii își petrec cea mai mare parte a zilei. De aceea, un mediu confortabil și sănătos este absolut necesar pentru starea de bine și pentru productivitatea lor.

Aflați și alte argumente care arată de ce e nevoie de un val de renovare a școlilor din România într-o analiză publicată de România Eficientă pe acest subiect, AICI.

Articol susținut de România Eficientă


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2967 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  Ce inseamna "aproape zero'? (Miercuri, 10 noiembrie 2021, 18:01)

  AliKimiku [utilizator]

  Vreau si eu solutia, cat ma costa creditul?
  Fiindca
  Iar la chestia cu " La fiecare scadere a concentratiei de CO2 cu 100 ppm -> scadere cu 0,5% a absentei medicale in scoala" astept un studiu lamuritor.
  Adica de tipul cauzatie nu pseudo-corelatie!
 • +3 (5 voturi)    
  Si apoi (Miercuri, 10 noiembrie 2021, 21:15)

  Godzillagrrr [utilizator]

  va deveni un perpetuum mobile.
 • 0 (0 voturi)    
  Pretul platit pentru aceasta performanta va fi, (Vineri, 12 noiembrie 2021, 9:01)

  cartofil [utilizator]

  probabil, egal cu pretul energiei electrice si termice pentru corpul respectiv pentru o perioada de 1000 de ani. Tot inainte, tovarasi !!!!!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by