O singură decizie a fost luată marți la capătul unor noi discuții între Guvern și reprezentanții sectorului energetic pe tema stabilirii unor măsuri sustenabile de protejare a populației și firmelor împotriva facturilor mari la energie și gaze naturale. Executivul a prezentat un nou mecanism de decontare mai rapidă a facturilor către furnizori, care va intra în vigoare în această seară, după publicarea în Monitorul Oficial.

Discutii pe energie Guvern-industrieFoto: Guvern

Premierul Nicolae Ciucă a participat marți la o nouă reuniune a Comitetului interministerial în domeniul energiei, pentru a analiza setul de măsuri durabile și consolidate care să contribuie la protejarea populației și a economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale.

  • "Cu această ocazie, a fost prezentată soluția de simplificare a procedurilor de decontare a facturilor către furnizori, care va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. (..) În acest sens, Ministerul Muncii, împreună cu ministerele Economiei și Finanțelor, într-un efort comun au prezentat noul mecanism de decontare a facturilor pentru furnizori.
  • În acest fel, furnizorii își vor putea ridica sumele decontate mult mai ușor, iar plățile se vor putea face imediat. Ordinul urmează să fie publicat în această seară în Monitorul Oficial, iar acesta face parte din setul de măsuri sustenabile pus la punct de Guvernul României, set ce urmărește atât protejarea consumatorilor, cât și sprijinirea furnizorilor de energie din România.", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Este singura decizie luată. Guvernul vorbește de tot felul de propuneri și soluții avansate până acum, fără a da însă niciun detaliu despre acestea. Noi discuții ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

Prima reuniune a acestui Comitet interministerial pentru găsirea unor soluții la criza prețurilor mari la energie și gaze a avut loc în data de 31 ianuarie 2022.