Președintele Biden a abordat în discursul său de miercuri dimineață privind starea Uniunii creșterea prețurilor la gaz, deoarece invazia rusă a Ucrainei a determinat creșterea abruptă a acestora.

Joe BidenFoto: Profimedia Images / Kent Nishimura/Los Angeles Times

„Știu că știrile despre ceea ce se întâmplă pot părea alarmante pentru toți americanii, dar vreau să știi că vom fi bine”, a spus el.

„Pentru toți americanii, voi fi sincer cu voi, așa cum le-am promis întotdeauna că voi fi. Un dictator rus, care invadează o țară străină, are costuri în întreaga lume”, a continuat Biden.

Președintele a anunțat oficial că SUA și aliații săi au convenit să elibereze 60 de milioane de barili din rezervele lor, deoarece liderii încearcă să atenueze efectul invaziei Rusiei asupra Ucrainei asupra prețului gazelor la domiciliu.

Biden a spus că face o mișcare pentru a ne asigura că „folosim fiecare instrument pe care îl avem la dispoziție pentru a proteja întreprinderile și consumatorii americani”.

„America va conduce acest efort, eliberând 30 de milioane de barili din rezerva noastră strategică de petrol. Și suntem pregătiți să facem mai mult, dacă este necesar, uniți cu aliații noștri”, a spus Biden.

„Acești pași vor ajuta la reducerea prețurilor la gaz aici, acasă. Dar știu că știrile despre ceea ce se întâmplă pot părea alarmante pentru toți americanii, dar vreau să știi că vom fi bine, vom fi bine. Când va fi scrisă istoria acestei ere, războiul lui Putin împotriva Ucrainei va fi lăsat Rusia mai slabă și restul lumii mai puternică”, a adăugat Biden.