​​Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit miercuri cu reprezentanții grupului EDP Renewables, unul dintre cei mai importanți investitori în energie eoliană din România. Potrivit Guvernului, grupul a spus că a investit 750 milioane euro până acum în România în proiecte cu o capacitate totală instalată de peste 500 MW și a anunțat planurile de investiții pentru perioada următoare.

Parc eolianFoto: AGERPRES
  • „Grupul a anunțat, cu acest prilej, că este pregătit să investească într-o producție suplimentară de până la încă 1.000 de MW. În cadrul dialogului, a fost subliniată nevoia unui cadru care să permită stabilitate, predictibilitate și sustenabilitate acestor proiecte dedicate obținerii independenței energetice, prin folosirea resurselor regenerabile, precum cele solare și eoliene.", a declarat premierul Ciucă.

EDP Renewables (EDPR) a intrat pe piața României în 2008, prin achiziționarea mai multor proiecte eoliene în diferite etape de dezvoltare. În 2010 EDPR a finalizat construcția primului său parc eolian din țară și în 2013 a început să funcționeze prima centrală solară EDPR.