Premier Energy anunță finalizarea achiziției CEZ Vânzare, un furnizor de electricitate și gaze cu un portofoliu de 1,2 milioane de clienți, care își schimbă denumirea în Premium Energy Vânzare. Tranzacția și schimbarea proprietarului nu au niciun impact asupra prevederilor contractuale dintre companie și clienții săi, angajați, furnizori sau parteneri.

Facturi la electricitateFoto: Volgariver / Dreamstime.com

Premier Energy a achiziționat CEZ Vânzare la finalul anului 2023 de la fondul de investiții australian, Macquarie Asset Management, marcând cea mai importantă tranzacție a anului între entități active pe piața de energie din România.

Grupul Premier Energy ajunge astfel la un portofoliu total de 2,4 milioane de clienți.

Odată cu finalizarea achiziției, CEZ Vânzare primește o nouă identitate și devine Premier Energy Furnizare.

„Finalizarea tranzacției reprezintă un moment de referință pentru strategia de dezvoltare locală și regională a grupului Premier Energy, un pas care duce grupul mai aproape de obiectivul său major anunțat, acela de a deveni o platformă energetică regională.

De la finalul anului 2022, Premier Energy a devenit și un jucător important în sectorul energiei regenerabile, prin achiziții. Astfel, grupul își pregătește tranziţia către energie regenerabilă, ținta setată pentru România fiind intre 1,4 GW si 1,6 GW în următorii trei ani”, potrivit unui comunicat al companiei.

Tranzacția și schimbarea proprietarului nu au niciun impact asupra prevederilor contractuale dintre companie și clienții săi, angajați, furnizori sau parteneri.

De asemenea, echipa CEZ Vânzare rămâne neschimbată în perioada următoare.

Înființată în 2007, Premier Energy operează ca distribuitor și furnizor pe piața gazelor naturale din România, fiind al treilea mare jucător de profil.

Premier Energy este furnizor de gaze pentru consumatori casnici şi non-casnici (din zona de retail, industrie, comerţ), operează şi deţine o reţea de distribuţie de gaz de peste 3.600 de km în zonele limitrofe capitalei, zona de Sud şi de Vest a ţării, cât şi în localităţi mai mici din partea de nord a României.

Grupul Premier Energy este deţinut de fondul ceh de investiţii, Emma Capital, fondat de antreprenorul ceh Jiří Šmejc, care exercită și funcția de CEO al PPF, cel mai mare fond de investiții din regiune cu active de peste 14,5 miliarde de euro.

Totodată, Premier Energy deține în România proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate de peste 1.000 de MW, proiecte care sunt în proprietate, administrare sau sunt în curs de dezvoltare, şi care sunt împărţite în mod egal între proiecte eoliene şi fotovoltaice.

CEZ Vânzare este principalul furnizor de electricitate în sud-vestul României, precum și furnizor de gaze, având un portofoliu total de aproape 1,2 milioane de clienți.

Premier Energy PLC a fost asistată în procesul de due diligence și în negocierea documentației de achiziție de echipa internă și de avocații din cadrul Bohâlțeanu & Asociații.

Sursa foto: Dreamstime