Grupul Premier Energy anunță achiziția parcului eolian Mihai Viteazu, cu o capacitate de 80 de MW, situat în județul Constanța. Este vorba de parcul deținut de compania spaniolă Iberdrola, care se retrage astfel din țara noastră. Tranzacția, în valoare de 88 de milioane de euro, este supusă aprobărilor de reglementare standard pentru acest tip de tranzacție în România.

Turbine eolieneFoto: Dreamstime.com

„Această achiziție strategică întărește în continuare angajamentul Premier Energy pentru leadership în producția de energie durabilă și își dublează practic amprenta în activul operativ de energie eoliană. Parcul eolian are o producție netă estimată de 165 GWh pe an”, se arată într-un comunicat al companiei, transmis HotNews.ro.

Valoarea tranzacției este de 88 de milioane de euro și include aproximativ 520.000 de certificate verzi.

Grupul Premier Energy, împreună cu subsidiara sa Alive Capital, este unul dintre cei mai mari jucători din segmentul energiei regenerabile, cu o capacitate instalată de peste 900 MW în proprietate, gestionare și dezvoltare în România.

Înainte de achiziție, parcul eolian era gestionat de Alive Capital.

Această tranziție asigură o continuitate operațională fără probleme și subliniază dedicarea Premier Energy pentru menținerea celor mai înalte standarde de eficiență și performanță, mai precizează compania.

Tranzacția este condiționată de aprobările de reglementare standard, inclusiv de aprobarea Consiliului Concurenței și se preconizează că va fi finalizată în acest an.

Premier Energy operează trei segmente de afaceri: producție, gestionare și furnizare de energie regenerabilă împreună cu subsidiara sa Alive Capital; producție, furnizare și distribuție de electricitate și furnizare și distribuție de gaze naturale.

Premier Energy a finalizat, în aprilie, achiziția CEZ Vânzare, acum Premier Energy Furnizare, consolidând portofoliul său regional la 2,4 milioane de clienți casnici și non-casnici.

Premier Energy este un distribuitor și furnizor de gaze naturale pentru consumatori rezidențiali și non-rezidențiali, operând o rețea de distribuție a gazelor de peste 3.600 km în mai multe județe din România.

Spaniolii de la Iberdrola se retrag de pe piața din România

Totodată, potrivit unui comunicat al Iberdrola, tranzacția cu Premier Energy marchează exitul de pe piața din România al companiei spaniole.

Iberdrola și-a dezvăluit în martie planul de a renunța la unele active din grup.

Sursa foto: Dreamstime