Discutiile privind criza gazelor naturale care au avut loc sambata, la Moscova, au fost "constructive, dar, pentru moment, nu au dat niciun rezultat", a declarat Denis Daniilidis, purtator de cuvant la Moscova al Comisiei Europene.

Daniilidis a facut aceste declaratii dupa ce a participat, alaturi de alti oficiali europeni, la mini-summit convocat la Kremlin de presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev.

Presedintia ceha a UE a declarat ca "nu este satisfacuta" de rezultatul discutiilor, care nu s-au concretizat prin anuntarea reluarii livrarilor de gaze rusesti spre Europa.

Anterior, Gazprom se declarase optimist in privinta semnarii, sambata, a acordului privind tranzitul gazelor naturale pe teritoriul Ucrainei sa fie semnat sambata.

"In ceea ce priveste Gazprom, ne asteptam intr-adevar sa incheiem astazi un acord bilateral cu Ucraina in privinta tranzitului gazelor naturale si a cooperarii viitoare", declarase purtatorul de cuvant al gigantului rus, Serghei Kuprianov, citat de AFP.

Medvedev: Vom face totul pentru rezolvarea actualei crize

Presedintele rus Dmitri Medvedev a afirmat sambata ca Moscova va face totul pentru rezolvarea "cat mai rapida" a conflictului dintre Rusia si Ucraina privind gazele naturale.

"Vom face totul pentru ca actuala criza sa fie rezolvata", a afirmat Medvedev, in deschiderea unui mini-summit convocat la Kremlin, la care participa mai multi oficiali europeni. Lista responsabililor europeni prezenti la Kremlin nu a fost insa data publicitatii.

Dmitri Medvedev, ale carui declaratii au fost transmise in direct de televiziunea rusa, s-a pronuntat pentru punerea la punct a unui "mecanism international".

Aceasta intalnire ar trebui sa examineze "posibilitatea crearii unui mecanism international eficient si care sa poata functiona permanent pentru a impiedica repetarea unor astfel de situatii si a asigura tranzitul" gazelor naturale, a explicat el.

In paralel, premierii rus si ucrainean, Vladimir Putin si Iulia Timoshenko, au avut o intrevedere tete-a-tete la sediul guvernului Rusiei.