Am stat si m-am gandit - cu toata povestea din ultimele saptamani privind criza gazului din Rusia prin Ucraina, si siguranta pe care au aratat-o europenii cand au spus ca rusii vor da drumul la gaz, iar Moscova a facut exact contrariul - care va fi de-acum atitudinea UE fata de cele doua tari, scrie Anne Marie Blajan pe blogul sau.

Am intrebat la Bruxelles si mi s-a spus ca a fost total neasteptata schimbarea de pozitie a rusilor dupa ce se convenise reluarea furnizarii de gaz si ca situatia a deranjat la varful Comisiei Europene. Ca vor fi schimbari de atitudine atat la nivel politic, cat si economic. Eu insa am dubii in acest sens.

In alta oridne de idei, mi-am mai dat seama ca Verheugen, comisarul pentru industrii, face un lobby intens pentru construirea Nord Stream. Vorbeam cu un profesor de-aici de la Sussex University despre criza gazului, un tip familiarizat cu Ucraina, pentru ca ii este consultant, si am ajuns la intrebarea: unde va lucra Verheugen dupa ce-si termina mandatul?

Am dat raspunsul cel mai simplu: probabil la Nord Stream, in concern, la fel ca si Schroeder. Este o traditie de-acum a social-democratilor germani sa lucreze cu rusii, nu-i asa? Profesorul a fost de acord cu mine.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Anne Marie Blajan.