





Petrom a obtinut o linie de finantare de 500 milioane euro de la OMV
Linia de finantare va fi utilizata pentru acoperirea nevoilor financiare ale Petrom, iar termenii de finantare reflecta conditiile de piata ale companiei, relateaza Mediafax.
"Aceasta linie de finantare este parte a unui program de finantare mai amplu agreat in luna iunie a anului trecut, necesar pentru a sustine restructurarea si modernizarea companiei. Obiectivele noastre in ceea ce priveste dezvoltarea companiei sunt extrem de ambitioase, iar investitiile pe masura. Avem avantajul de a fi parte a unui grup energetic lider in Europa Centrala, concretizat intr-un parteneriat strategic cu OMV", a declarat, in comunicat, directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.
Documentatia pentru linia de finantare a fost finalizata in luna ianuarie a acestui an. In ultimii trei ani si noua luni Petrom a investit 3,56 miliarde de euro in modernizarea companiei.
Cele mai importante obiective pe termen mediu includ stabilizarea productiei de titei si gaze in Rominia, modernizarea Petrobrazi si constructia unei centrale pe gaze cu o capacitate de circa 860 MW.
De asemenea, compania evalueaza posibilitatea diversificarii surselor energetice si dezvoltarea de capacitati proprii de inmagazinare a gazelor.
Petrom are o capitalizare bursiera de 10,13 miliarde lei si este controlata in proportie de 50,1% de grupul austriac OMV
- 0 (0 voturi)Iar ??? (Miercuri, 21 ianuarie 2009, 13:32) nelu' colonelu' [anonim]..iar merge petrom 3 trimestre cu super profit, iar in al 4-lea haleste tot ce a facut in primele 3 si intra si pe pierdere !! raspuns: sa ne zica si noua investitorilor cu ce dobanda a fost accesata linia de credit, ca sa stim cat din profit se repatriaza !!!!!!! ca ma /pe bursa de la bucuresti !!!! si pe cnvm !!!!!!raspunde trimite

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul