Romania ramane deschisa si altor proiecte energetice, in afara de Nabucco, a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu la RFI. Potrivit ministrului, tara noastra nu exclude o eventuala participare la concurentul ruso-italian South Stream, insa deocamdata nu a primit nici o oferta oficiala de a intra in acest proiect.

  • "Prioritatea zero pentru Romania o reprezinta proiectul Nabucco si va dau si argumentele. Proiectul Nabucco este cel care pentru asigurarea securitatii energetice a Romaniei rezolva cele doua mari probleme si anume diversificarea atat a rutelor, cat si a surselor de aprovizionare, ceea ce va duce in mod implicit la asigurarea securitatii energetice."
  • "In paralel cu proiectul Nabucco, Romania nu respinge nici un alt proiect care sa consolideze securitatea energetica a Romaniei. Specific pentru South Stream, Romania nu a primit deocamdata nici un fel de invitatie oficiala de a participa la acest proiect. Este ca si cum am spune ca eu ma autoinvit la cineva acasa, sa ma pun la masa."
  • "Deocamdata, Romania este disponibila de a pune toate datele partile ruse, relevante pentru a-si finaliza studiile, in concordanta cu toate acordurile internationale pe care Romania le-a semnat, dar nu se poate pronunta din punct de vedere al acestui proiect, pentru ca nu avem inca nici un fel de invitatie oficiala de a participa la acest proiect", a conchis Adriean Videanu.

Proiectul Nabucco, in care este implicata si Romania, este sprijinit de Uniunea Europeana, ca o solutie alternativa la resursele energetice rusesti. In paralel, Moscova isi propune sa dezvolte impreuna cu Italia proiectul South Stream, vazut ca un concurent pentru Nabucco.