Rompetrol a majorat pretul benzinei si al motorinei cu pana la 10 bani/litru
Benzina Efix 95 se va comercializa cu 5,4 lei pe litru, iar sortimentul Alto 101 va costa 6,07 lei pe litru.
Pretul litrului de motorina Efix Diesel va fi vandut cu 5,28 lei, iar cel al sortimentului Diesel Alto 55 cu 5,61 lei.
Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
Cum am renunțat la viața de ONG-ist boem care credea că Bucureștiul se salvează prin povești. Interviu cu Edmond Niculușcă, primul om pe care Nicușor Dan l-a angajat când a venit la Primărie
Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
Pentru comparatie, acum 7 ani, inainte de marele jaf national, carburantii din romania erau la jumatate de pret fata de cei din Franta si Europa.
de ce nu se ieftineste? cand scade pretul barilului?
Faceti tot posibilul sa nu mai alimentati cat mai mult timp... folositit metroul, cumparati va o bicicleta daca nu aveti metrou, nu uitati ca aveti picioare ... dati-le peste nas.
Nu va mai satura ieftinirele astea!
DATA : Joi, 2 iunie 2011, 8:26
-biciclete
-scutere electrice
-metrou, tramvaie
-masini micute cu consum foarte mic cu toate locurile OCUPATE
Creste inima in mine de fericire cand vad comentarii indignate impotriva benzinariilor care cresc pretul combustibililor, pentru ca imi dau seama ca oamenii aia indignati nu fac nimic. Doar baga mana in buzunar, platesc fara sa cracneasca in benzinarie, dar nu incearca sa lupte cu fenomenul. Ah, da si sufera pentru asta. Iar eu ma bucur. Pentru ca astfel de fiinte inerte trebuie sa sufere. Pana incep sa actioneze.
Apoi am cumparat alta, aveam nevoie.
Acum iar nu am masina, nu mai am nevoie.
Recunosc, pentru concediu e mai confortabila masina proprie, dar daca nu se poate, mergi cu altii.
Sau cu trenul, autocarul.
Pentru mers la munca am doua picioare, sotia are abonament la autobuz.
Cu cat cererea este mai mare, cu atat creste pretul, mi se pare normal (in cazul resurselor finite).
Lipsa de logica vine din alta parte, din faptul ca Romanii in loc sa se orienteze catre mijloacele de transport in comun + alternative (biciclete, triciclete etc), se orienteaza catre "masina domne' sa stau io cu ea in mana".
Sistemul de transport in comun se va dezvolta in functie de cerere. Mai multa cerere de masini = transport in comun mai prost = carburanti mai scumpi.
La fel si cu electricitatea, cu cat folosim mai mult si ineficient cu atat mai scumpa. Cu cat folosim mai putin dar eficient (adica facem tot atat cat faceam inainte dar cu mai putine resurse) se va ieftini. Eficienta fiind cuvantul cheie.
Sper ca intelegeti cum se intrepatrund toate aceste aspecte, pe langa alte lucruri (lacomie, politicieni, prostie etc) ce influenteaza cercul asta.
Nu ma intelegeti gresit, nu iau apararea benzinariilor etc. si evident nu sunt de acord cu scumpirile dar acestea nu se fac din chiar burta iar in cazul Romaniei, ne-o facem cu mana noastra :)