VIDEO Pensiile militare vor fi revizuite pana la sfarsitul anului 2011

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Vineri, 28 ianuarie 2011, 20:51 Economie | Finanţe & Bănci


Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta care reglementeaza metodologia de recalculare a pensiilor militare. Pensiile persoanelor care provin din sistemul de aparare vor fi revizuite in baza actelor doveditoare pana pe 31 decembrie 2011, a anuntat premierul Emil Boc. Potrivit acestuia, exista in la ora actuala trei situatii cu privire la pensiile militare: cei carora le-au fost recalculate pensiile in baza veniturilor individuale, cei care carora le-au fost recalculae in baza salariului mediu brut pe economie, dar primesc sume mai mari decat in decembrie 2010 si cei carora le-au fost recalculate in baza salariului mediu brut pe economie, dar primesc sume mai mici decat in decembrie.

 • Prima situatie: Pensiile recalculate in baza veniturilor individuale. Indiferent ca au primit pensie mai mare sau mai mica decat in decembrie, se mentine nivelul stabilit in urma recalcularii. In aceasta situatie nu se mai revizuieste pensia.
 • A doua situatie: Pensiile recalculate in baza salariului mediu brut pe economie si ale caror cuantumuri sunt mai mari decat cele din decembrie 2010. In acest caz, se mentin in plata cuantumurile rezultate in urma recalcularii, pana la data emiterii deciziei de revizuire.
 • A treia situatie: Pensiile recalculate in baza salariului mediu brut pe economie si ale caror cuantumuri sunt mai mici decat cele din decembrie 2010. In acest caz, se mentin in plata in cuantumurile avute in luna decembrie 2010, incepand cu luna februarie 2011, pana la data emiterii deciziei de revizuire.
In cazul ultimelor doua situatii, va fi efectuat un proces de regularizare pana pe 31 martie 2012, prin stabilirea sumelor de plata sau de recuperat, dupa caz. Sumele de plata se vor achita incepand cu 2012 si anii urmatori, iar sumele de recuperat vor fi retinute din drepturile de pensie. Diferentele vor fi platite din 2012 in mod esalonat, a precizat Boc.

"In cazul in care in urma revizuirii se va constata ca au primit mai multi bani - atentie, asta inseamna ca nimeni, de aici inainte, pana la sfarsitul perioadei de revizuire, nu va primi un cuantum mai mic decat cel din luna decembrie, cu exceptia acelora pentru care s-a recalculat pensia pe baza actelor doveditoare de venit, acolo se aplica pensia recalculata conform principiului contributivitatii. Pentru ceilalti, daca in urma adeverintelor care se vor pune la dosar si in urma revizuirii pensiei va rezulta un cuantum mai mic decat cel din decembrie, incepand cu 2012, in etape lunare, se va retine o fractiune",a afirmat premierul.

In caz de deces, sumele de plata sau de recuperat se transfera la pensiile de urmas.

"Potrivit legii civile, persoanele care sunt indrituite la pensii de urmas beneficiaza de aceste drepturi, evident. Aici se aplica regimul de drept comun, regimul obisnuit ca in orice alta situatie de succesiune", a precizat Boc.

In ultimele doua situatii pot fi si persoanele carora le-au fost recalculate o parte din pensie in baza salariului mediu brut pe economie si o parte in baza veniturilor individuale.

Institutiile din sistemul de aparare vor fi fi nevoite ca pana pe 31 octombrie 2011 sa identifice si transmita catre casele de pensii adeverintele privind veniturile obtinute de militari.

 • "Pana in 31 martie 2012, se va efectua regularizarea acestor drepturi si, pentru cei care vor avea de primit - in urma revizuirii - mai multi bani decat in luna decembrie, acesti bani de vor da in cursul anului 2012. Pentru cei care dupa revizuire vor primi mai putini bani decat in luna decembrie, sumele se vor recupera incepand cu anul 2012, potrivit legii, pentru ca exista o prevedere potrivit careia sumele de bani nu trebuie sa afecteze mai mult de o treime din pensie si, in functie de cuantumul acesteia, se vor individualiza recuperarile, incepand cu anul 2012 si continuand cu anii urmatori", a mai spus Boc.
Acesta a precizat ca "in cazul in care nu vor putea fi identificate anumite perioade si, in cadrul acestor perioade, anumite venituri lunare, la stabilirea punctajului mediu anual se utilizeaza cuantumul soldei de grad si al soldei de functie minime corespunzatoare gradului militar detinut, conform Anexei nr. 1 din ordonanta, dar nu mai putin de salariul mediu brut/net pe economie".

Premierul a precizat ca in urma recalcularii altor categorii de pensii, in afara celor din aparare, se va realiza la bugetul statului o economie anuala de circa 50 de milioane de euro.

 • Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, 23 ianuarie, ca decizia ICCJ privind recalcularea pensiilor militare trebuie respectata, deci acest proces, care s-a facut in baza HG 735, se supenda: "Guvernul va emite o noua Hotarare de aplicare a Legii 119, care sa tina cont de elementele invalidate de instantele judecatoresti. Va trebui creat un alt mecanism de strangere a datelor necesare recalcularii pensiilor".
 • ICCJ a publicat pe 21 ianuarie motivarea deciziei din 7 ianuarie prin care a respins recursul Guvernului la o decizie a Curtii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executarii H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor. ICCJ a specificat ca suspendarea HG 735/2010 privind recalcularea pensiei a ramas definitiva si ca aceasta decizie produce efecte "erga omnes", adica este opozabila tuturor pensionarilor militari.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5769 vizualizari

 • -1 (3 voturi)    
  asa cum dadeam pronosticul mai devreme (Vineri, 28 ianuarie 2011, 21:05)

  mary [anonim]

  E ce sa ii faci? Asa este in tenis cand avantaj PSD+PNL, cand avantaja PDL. Sa vedem cum se incheie si meciul asta, sper ca prindem anul 2011!

  Hotnews este mereu pe faza cu stirile! Bravo!
 • -2 (2 voturi)    
  intrebari (Vineri, 28 ianuarie 2011, 21:29)

  Mazeta [utilizator]

  si daca moare omul in cursul anului 2011, unul dintre cei care a primit o pensie "prea mare", cine plateste diferenta in anul 2012? se calculeaza inflatia si dobanzi? i se taie din viitoarea pensie?
 • -1 (1 vot)    
  nu imi fac griji (Vineri, 28 ianuarie 2011, 21:46)

  smen [anonim]

  Crin Antonescu a spus foarte clar ca va abroga aceasta lege la venirea sa la putere fapt confirmat si de domnul Victor Ponta,noroc ca mi s-a luat o piatra dupa inima,mai avem de rabdat pana in toamna anului 2012 cel tarziu,poate avem noroc si se schimba mai repede vine udmr cu psd si scapam mai repede
 • 0 (2 voturi)    
  parere (Vineri, 28 ianuarie 2011, 22:02)

  panaite [utilizator]

  3.CONCLUZII  „Faţă de toate aceste antecedente istorice şi realităţi contemporane, întrebarea „Ce-i de făcut pentru o apărare informaţionala a României ?” tâşneşte cu o dureroasă acuitate. La mijloc se află interesele naţionale vitale ale României, fie acestea pe termen mediu sau lung, aşa cum sunt ele definite în strategiile de securitate naţionale. Nedispunând de mijloace şi resurse economice sau militare pentru a-şi proteja şi afirma interesele pe plan regional şi international, pentru România soluţia unei investiţii şi dezvoltări informaţionale solide apare drept o variantă optimă, fezabilă şi de maximă actualitate. Investiţia nu ar presupune cheltuieli materiale asfixiante pentru debila economie de piaţă românească, ci doar o puternică mobilizare a potenţialului intelectual şi moral al naţiunii”.

  Evidenţiind aspectele de mai sus, devine de netagăduit faptul că România se află în plin Război Informaţional.
  Sunt cunoscute campanii de presă împotriva valorilor şi instituţiilor fundamentale ale ţării , cum ar fi :
  • Patriotismul şi spiritul civic. În presă sunt repetate adevăruri şi neadevăruri despre România, îndemnând populaţia la dispreţ şi detaşare faţă de propria ţară, ajungându-se la aşa numita “scârba de România”;
  • Coeziunea populaţiei. Campanii întregi au antagonizat categorii de populaţie, socio-profesionale sau chiar de vârstă;
  • Decredibilizarea instituţiilor fundamentale ale statului : Preşedintia, Guvernul, Parlamentul, Justiţia, Armata, Serviciile de Informaţii , Biserica.

  Acţiunile propagandistice ale unor canale tv. induc permanent ideea că a fi român este ceva rău, detestabil, ruşinos. Istoria ţării este prezentată denaturat, aspecte favorabile şi care ar explica anumite stări de fapt sunt eludate complet. Astfel s-a realizat în masa populaţiei credinţa că nu se poate împlini în ţară, iar a ieşi la arme pentru a o apara, eventual, este o adevarată nebunie. Se crează impresia unui haos, a unei entropii de necontrolat.
  Fiind tribună de exp
  • +1 (1 vot)    
   continuare (Sâmbătă, 29 ianuarie 2011, 9:08)

   panaite [utilizator] i-a raspuns lui panaite

   Fiind tribună de exprimare a unor politicieni exaltaţi şi a unor întregi garnituri de aşa- zişi specialişti de serviciu, unele televiziuni transformă problemele economice ale ţării în motive de creare şi amplificare a urii. Nimeni nu spune lucrurilor pe nume, că am pierdut războiul rece, că pacea actuală este cea a caştigătorilor, că mergem pe un drum impus al subdezvoltării, condiţionaţi de existenţa a insăşi statalităţii.
   Instigarea continua la revolta constituie un pericol major pentru însăşi existenta statului român.
   Acţiunile justiţiei sunt prezentate deformat, inducându-se ideea că orice infracţiune a fost descoperită sau chiar inventată la comandă politică. Senzaţia de neputinţă în faţa neînfăptuirii justiţiei a devenit de nesuportat.
   Interesele unor patroni , care-şi folosesc trusturile pentru satisfacerea intereselor personale, economico-financiare, de putere sau în relaţia cu justiţia, determină folosirea unui întreg arsenal media care induce ideea statului eşuat, corupt, nefuncţional. Nevrând să dau valoare de adevăr acestor aspecte, totuşi, repetarea lor la nesfârşit poate avea efecte extrem de negative, generând pesimism cronic, depresii si iritabilitate, unele ireversibile.
   Este de notorietate campania de susţinere a unei greve a magistraţilor de către postul Realitatea TV tocmai când termenul de prescripţie a faptelor penale ale patronului său se apropia de sfârşit, blocându-se astfel judecarea cazului. Campania a reuşit.
   De asemenea este cunoscută orientarea deosebit de critica a postului Publika TV din Republica Moldova, aparţinand aceluiaşi patron, împotriva alianţei pro-europene la ultimul referendum şi alegeri parlamentare. Aceasta atitudine poate veni fie din răzbunarea acestuia împotriva conducerii de la Bucureşti , care încuraja potrivit interesului naţional forţele patriotice, fie din aservirea sa faţa de interesele unei puteri străine. În oricare varianta, acţiunile Realitatea TV constituie fapte demne de luat în seamă de către organel
 • 0 (0 voturi)    
  adevar (Vineri, 28 ianuarie 2011, 22:11)

  sgavirdia radu [anonim]

  legea prevede numai pt viitor
  tratatele internationale prvaleaza in fata constitutiei in materia drepturilor omului
 • -2 (2 voturi)    
  Tragic (Vineri, 28 ianuarie 2011, 22:20)

  Inchizitorul [anonim]

  Romani, ganditi-va la viitorul vostru. Cine o sa aiba grija de voi cand o sa ajungeti pe drumuri din cauza unei pensii mizere? Ce mai este sigur in afara de saracie in tara aia?
 • -2 (2 voturi)    
  care din care (Vineri, 28 ianuarie 2011, 22:54)

  Briza [anonim]

  „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale... „

  Oare piticul pe ce a mers?
 • +1 (5 voturi)    
  Mi-e greata! (Vineri, 28 ianuarie 2011, 23:08)

  gimilica [anonim]

  Doamnelor si domnilor, chiar nu v-ati saturat de subiectul Elodia-APV?
  Chiar e nesimtire sa te ocupi 2 saptamani doar ca sa arati ce mult iubeste Realitatea TV anumite categorii sociale. Cred ca trebuie intrerupt acest ciclu de emisiuni cretinoide fara argumente tehnice. S-a ocupat vreo televiziune atata timp de soarta a zeci de mii de romani deveniti someri in cei 21 de ani? Sigur ca se insista pe inlaturarea de la putere a PDL, normal ca nu mai poate Vantu prelungi la nesfarsit taraganarea proceselor. Chiar asa prosti ne cred? Si cei care au facut armata stiu cam cat merita majoritatea militarilor.
  Poate ca si romanii angajati la stat si apoi privatizati si-au facut calcule si au avut credite la banci, dar vad ca trebuie sa ne uitam istoria si sa ne ghidam pe principiul american "traieste clipa" un pricipiu falimentar ca doar din cauza asta a pornit criza mondiala. Americanii neavand prea multa istorie in urma, ar fi de inteles, dar noi nu ne putem uita istoria si cu atat mai mult nu cea traita de noi in ultimii 21 de ani.
  Se tot spune ca din cauza acestei legi scade increderea in armata si slabeste armata.
  Nimic mai fals; ____ se vorbeste de pensionari sau rezervisti (asa cum sunt si eu).
  Concluzie: TREBUIE sa inceteze FALSA VICTIMIZARE a pensionarilor militari pe posturile TV!
  Expresia de copil cretin "muta pe alt canal" nu tine pentru ca eu oricum platesc cablul.
 • 0 (6 voturi)    
  Fac si vor face (Vineri, 28 ianuarie 2011, 23:31)

  bart [anonim]

  Domnilor colonei si generali, Romania nu mai are armata, banii din fondul de pensii militare sau terminat. Guvernulare ca solutie , decat, sa va mai micsoreze pensile dumneavoastra sa mai ia de la restul si sa va amestece cu sectorul civil. Romania nu are bani ca nu are de unde sa mai adune , raportul intre pensionari si cei din cimptl munci sa- schimbat fata de 90. Fabricile au fost vinduta sa fie distruse .Numarul de someri s-a marit, asistaii sunt tot mai multi , ca sa va tina in picioare , Romania , trebuie sa imprumute de la organisme financiare. Banii imprumutati pentru pensii , trebuiesc returnati de fiecare roman. Nu este corect sa iasa pe post un istoric, un reporter si sa se vaite ca ei sau sacrificatnu si au ramas cu pensii mai mic- ce pensii au istoricii si reporterii din academie , au facut aceiasi munca si unii si altii. Guvernul nu poate sa recunoasca ca nu mai va pot sustine si apeleaza la solutia de ai impaca pe toti . In lumea civila deja sunteti huliti, daca un major care numara izmenele soldatilor au o pensie mai mare ca ca un profesor, medic.....
  Regret ca trebuie s-o spun , dar, daca veti cistiga in instanta , ve-ti obtine o hotarire la care va veti uita si poate ca ce ati pierdut sa va dea judecatoriile.
  In piete , oamenii spun ca ati avut salarii mari, nu ati contribuit la fond, haine ati primit, masa la popota da, alimente saptaminale de la popota da, pentru ca nu aveati voie sa stati la coada, pace a fost.
  • -1 (3 voturi)    
   daca vom castiga (Sâmbătă, 29 ianuarie 2011, 2:49)

   smen [anonim] i-a raspuns lui bart

   si sunt sigur ca vom castiga daca nu in tara la cedo,pentru ca legea se aplica numai pt viitor,atunci ne vor da banii cei care conduc romania si sunt putred de bogati,interesanta conceptie ai nene,adica tara e vai de capul ei dar curios este ca udrea,boureanu,berceanu,videanu si altii inclusiv din opozitie nastase,hrebe ca sa nu fiu partizan sunt putrezi de bogati
   • 0 (2 voturi)    
    de data asta ce contesti???? (Sâmbătă, 29 ianuarie 2011, 9:43)

    draqulea [anonim] i-a raspuns lui smen

    Nu te inteleg deloc d.le camarad. Si eu sunt militar si sunt inca activ, ba chiar sunt ofiter si fac parte, zic eu, dintre cei care cu adevarat muncesc.
    Stii, voi rezervistii nu ati fost in stare sa promovati imaginea publica a armatei, sa promovati eroii si oamenii merituosi pentru a ramane in memoria colectiva a romanilor, iar acum nu va intereseaza ce spune opinia publica, voi doar va doriti pensii cat mai mari, pt ca ati facut un contract cu tara la intrarea in sistem. Probabil toto poporul conectat la informatie a auzit de Colin Powell si de marii generali americani, dar despre cei romani nu stie nimeni si este pacat pentru ca am avut si avem noi oameni cu care sa ne mandrim. Ce ai facut dumneata in timpul activitatii pt a informa opinia publica despre activitatea desfasurata????? Iti spun eu, NIMIC. Acum nu ai decat sa iti culegi rezultatele muncii depuse.

    Care contract cu tara, probabil cel dupa Decretul 247/1977 care spune ca vi se ia ca baza de calcul ultimii 5 ani cei mai buni din ultimii 10 ani???? Tu nu ai facut contract cu statul dupa Legea 164/2001 pt ca nu aveai cum, dar te-a avantajat aceasta lege pt ca ti se indexa pensia odata cu soldele activilor nu cu indexarea de rahat aplicata in sistemul public, motiv pt care cei iesiti la pensie inainte de 2001 au ajuns la pensii mizere.
    Poate ca asa ar fi trebuit, ca tu sa isi cu pensia dupa Decretul 247, care era mai bun pt ca nu se raporta la ultimul salariu ce putea fi umflat. Acelasi sistem era valabil si sectorul public, doar dupa anul 2001 am fost diferiti de ceilalti.

    Sunt multe lucruri pe care ar trebui sa vi le reprosati, dar nu va intereseaza cum nu v-au interesat nici cand erati activi. Pe voi v-au interesat soldele si pensiile.
    O spun cu regret pt ca eu sunt activ si va trebui sa muncesc si pentru voi sa repar imaginea proasta pe care v-ati promovat o si din cauza careia eu am de suferit.
    • +1 (1 vot)    
     daca ai fi activ (Sâmbătă, 29 ianuarie 2011, 18:20)

     smen [anonim] i-a raspuns lui draqulea

     ai urla si tu in primul pentru ca aceasta noua lege te degradeaza moral si nu material,acum esti in radnul civililor,o femeie de serviciu de la primarie e pe aceeasi treapta cu tine,daca asta iti convine tie,be my guest
    • 0 (0 voturi)    
     urgent recalculati pensiile (Duminică, 30 ianuarie 2011, 12:20)

     pensionar militar [anonim] i-a raspuns lui draqulea

     felicitari,ai spus adevarul,,,,aceasta casta de col. si gen. ceausisti,scur,,,,,,,le societati au facut legea salarizarii nr.138 ptr. ei, au salarii de 10-12 ori mai mari decat tinerii of. si subof.,,,,,legea pens.nr. 164 au modificato in octombrie 2007,tot in favoarea lor, totii coloneii si generali iesiti in ultima parte au pensii de 45-80 mil.,,,,urgent recalculatii pensiile acestor impostorii,,,
  • 0 (2 voturi)    
   Pe noi ne intreba daca-i vrem (Sâmbătă, 29 ianuarie 2011, 11:50)

   grigore [anonim] i-a raspuns lui bart

   Nimeni , dar absolut nimeni nu ne-a intrebat daca -i dorim pe militari in sistemul nostru de pensii,civil, cu ei alatur,i punctul nostru de pensii muncit pe muchie se va mari cind va zbura camila . In plus fiecare civil va fi ciupit sa-i sustinem pe ei cu pensii anormale si far contributie .Nu am nimic cu acesti oameni , dar , de unde au luat pina acum sa i-a si de acum incolo, care-i explicatia de armata se leapada de ei?
  • +2 (2 voturi)    
   RECUNOAŞTERE ! (Sâmbătă, 29 ianuarie 2011, 15:31)

   schoria [utilizator] i-a raspuns lui bart

   NU este vorba de bani !
   Este " O DEGRADARE MILITARĂ " !
   Deciziile emise nu mai au înscris gradul militar !
   Aşa ceva nu se poate întâmpla DECÎT în urma unei sentințe penale, definitive şi irevocabile, ca pedeapsă
   complementară, dacă pedeapsa principală stabilită este mai mare de 10 ani !
 • -1 (1 vot)    
  nedumerire (Sâmbătă, 29 ianuarie 2011, 10:17)

  laurentiucat [anonim]

  deci s-a taiat de la mame,de la copii,de la pensionari,de la profesori, de la ajutoare sociale, ca sa primeasca militarii, care aveau pensii nesimtite mai multi bani?
  bravooooo boc..curat guvern de dreapta,cel mai reprezentativ mod de a arata ce inseamna ca s-a terminat cu statul social.
  domnii vantu,voiculescu,patriciu ati invins! aveti cota unica,aveti bani,aveti avocati buni,aveti consilieri financiari cu ajutorul carora va sifonati profiturile..daca nu aprindeti zilnic cate-o lumanare ptr regimul basescu, sa stiti ca va injur de mama.
  pe langa voi,s-au mai strecurat si alti beneficiari mai mici precum: berceanu,videanu,udrea,pinalti,flutur,regii asfaltului,ai energiei si alti multi regisori..
  o mare ue ptr restu de fraieri,care au fost si vor fi persistent de insistenti in a dormi linistiti..are cineva grija de ei..
 • -1 (1 vot)    
  Fiti patrioti ! (Sâmbătă, 29 ianuarie 2011, 10:25)

  udo [anonim]

  Armata politia ,justita trebuie sa inteleaga ca nu se poate trai intr-o tara in care sunt doua categorii sociale:una de privilegiati care nu s-au sacrificat pe altarul muncii ,cu venituri si pensii nesimtite si una majoritara creatoare de bunuri materiale de servicii,care are venituri mici,pensii mici calculate dupa principiul contributivitatii o duc greu si se simt DiSCRIMINATI in propia tara.Faptul ca se fura,ca justita nu-si face datoria,ca mafia se implica in toate domeniile ,ca sum militari pensionati la 40 de ani,ca visteria tarii este goala ar trebui sa ridice probleme clasei politice, care a declansat aceasta discriminare, tocmai ca sa poata beneficia si ea de privilegii.Tinerii viseaza sa plece in masa din tara spunand ca aici nu se poate trai ,nu va da de gandit?Sa iesi in strada si sa protestezi pentru privilegii,este chiar ,nesimtire.
  • 0 (0 voturi)    
   doar privilegiatii.. (Duminică, 30 ianuarie 2011, 15:39)

   danarad [anonim] i-a raspuns lui udo

   pot da minusuri la comentariul corect facut de udo.adevarat,pe privilegiati, nu-i intereseaza viitorul acestei tari,asa ca nici pe mine,voi emigra.
 • +4 (4 voturi)    
  Incompetenta ai un nume: boc (Sâmbătă, 29 ianuarie 2011, 10:48)

  Florina [anonim]

  Recalcularea pensiilor s-a facut printr-un act normativ cu putere de lege. Metodologia de aplicare s-a facut printr-un act administrativ normativ, respectiv Hotarare de Guvern. ICCJ a anulat Hotararea de Guvern, adica motodologia de calcul. Sa inteleg ca (b)oc incerca sa introduca norme de aplicare printr-un act normativ cu putere de lege, respetiv Ordonanta de Guvern, la un alt act normativ cu putere de lege? Ii recomand incompetentului (b)oc, sa puna mana sa citeasca Legea 24 din 2000 si Constitutia, sa nu aiba surpriza ca peste o luna sa fie declarata neconstitutinala facatura de ieri din sedinta de Guvern. Juristii stiu ce spun.
 • -1 (1 vot)    
  Real (Sâmbătă, 29 ianuarie 2011, 10:50)

  adriana [anonim]

  Daca veti cistiga ? unde , la bingo sau caritas, daca sacul vostru cu fonduri de pensii este goool cine sa il umple .

  Real:
  - Armata existenta este putina si nu are cine sa mai cotizeze la fond pentru al sustine
  - Guvernu a discutat cu FMI si UE pentru imprumuturi si a trebuit sa prezinte si situatia pensionarilor militari si a epuizarii fondurilor de pensii.
  - S-a recomandat racordarea militarilor la sistemul national de pensii si recalcularea dupa conributivitate
  - Organismele financiare internationale au constatat discrepanta intre pensia medie civila de 700 lei la vechime complecta si media militara de cca 2000 lwi .
  - Au drept de protest doar internele care au sustinere la fond lo rsi serviciile , care la amesteca in aceiasi oala .
  -Jumatate dintre pensionarii militari -50% sunt cu adevarat militari de cariera , cealalta jumatate, sunt functionari, politruci, gestionari, magazioneri.
  -Pe perioada de activitate ati avut avantaje pe care societatea civila le invidia - salarii excelente , spitale , hoteluri si restul. locuinte, haine, hrana ,etc.
  - Nu este normal sa invocati ca voi ati construit in economie, voi ati fost vatafii care ati impins de la spate in numele PCR-lui , acolo au muncit militari in termen , batalioanele de munca din constructii si Cai ferate precum si rezervistii. Nici un cadru angajat al armatei nu pus mina pe lopata sau tirnacop.
  - La CEDO , instanta de altfel foarte serioasa , vva va cere sa depuneti documente de contributie la fondul de pensii , state de plata , nu vedeti ca generaleasa voastra nu are nici macar evidenta normala ca sa va calculeze pensiile in mod normal , de parca nu a existat un serviciu de evidenta in armata si unitati
  Apoi la pensionarea voastra anticipata ati primit compensatii de sute de milioane , care la vremea respectiva aveau valori considerabile , valori care pentru un civil de rind era un vis .
  Chiar credeti ca Romania va fi o vesnica datore pentru pensii excesive fata de civili
  • +1 (1 vot)    
   madame noi nu am (Sâmbătă, 29 ianuarie 2011, 18:22)

   smen [anonim] i-a raspuns lui adriana

   contribuit niciodata la sistemul de pensii,noi eram platiti din bugetul de stat,vom castiga dintr-un singur motiv,NICI O LEGE NU SE APLICA IN TRECUT ACEASTA LEGE NU FUNCTIONEAZA IN CAZUL CELOR CARE AU IESIT DEJA CU VECHEA LEGE CI NUMAI IN CAZUL CELOR CARE VOR IESII
 • 0 (0 voturi)    
  Circ si scandal (Duminică, 30 ianuarie 2011, 12:32)

  Confuzatus [anonim]

  Disputa stupida: militarii sunt nesimtiti ca cer ca statul sa-si respecte angajamentele, civilii sunt revoltati ca banii se vor lua de la ei. Pai de ce s-a ajuns aici, de ce n-are statul bani, cum i-a gestionat de 20 de ani incoace, cine a dat socoteala, dintre conducatori/politicieni ca banii se pierd aiurea, coruptia e generala, economia nu produce etc.?
  Se reproseaza militarilor ca nu produc, nu au muncit n-au fost la razboi etc.
  Pai au muncit si au condus civilii si tot ei au constatat in '89 ca economia e dusa, industria un 'morman de fiare vechi', au muncit prost si fara cap si totul e la pamint. Acuma militarii sunt de vina ca nu i-au scapat de comunisti...
  La 'revolutie' ba au fost buni ca nu au facut macel general, ba ca de ce au tras aiurea in civili si intre ei. Au tras toti, mai mult sau mai putin si militari de cariera si soldati in termen, care acum sunt civili si tac milc...
  Finalul e tare, civili contra militari, militari contra militari, fiecare cu toti, iar ce ce ne-au adus aici ne ne explica de ce nu sunt in stare sa rezolve problemele, dar nu ne spun de ce nu pleaca, sa-i lase pe altii, poate se pricep mai bine... Poate pentru ca ei traiesc bine, orice ar fi?
 • 0 (0 voturi)    
  MINCIUNI BASESCIENE (Miercuri, 2 februarie 2011, 12:33)

  PANI HACITIN [anonim]

  Individul Basescu ne-a explicat ca de fapt pensiile militare cresc la subofiteri si militarii cu cariera intreaga si scad la dezertori. Nu le-a zis chiar asa pe fata, dar asta a lasat sa se inteleaga. Ce nu a zis individul este ca Armata Romana a trebuit sa faca reduceri de personal fortati de NATO. Oamenii care au plecat din armata, au plecat de bunavoie…. siliti. Dar Basescu a uitat asta. Oricum a dat sfat lui Boc sa faca alta Hotarare de Guvern, dupa ce ailalta a fost distrusa in instanta.

  Respectul fata de lege este egal cu ZERO la Guvernul Boc si Basescu. Atunci eu de ce as respecta legea?!
 • 0 (0 voturi)    
  MINCIUNI BASESCIENE (Joi, 10 februarie 2011, 20:13)

  PANI HACITIN [anonim]

  doresc să vă spun că dumneavoastră sunteţi cel care minţiţi în faţă poporul român atunci când spuneţi că militarii care au trecut în rezervă începând cu 1998 până în 2009 au trecut în rezervă pentru că au vrut ei. Nu, domnule preşedinte! În majoritatea lor covârşitoare, au trecut în rezervă pentru că au fost daţi afară, pentru că ţara le-a cerut-o şi, în condiţiile create de ţara lor, chiar dacă au făcut rapoarte pentru că aşa le-au spus cadriştii să facă: dacă nu făceau rapoarte, ar fi fost daţi afară oricum, pierzând, însă – vă citez – şi „miliardul“;
 • 0 (0 voturi)    
  RUSINEEEEEEEEE (Sâmbătă, 4 februarie 2012, 15:49)

  PANI HACITIN [anonim]

  Daca militarii sunt privilegiati,tu de ce nu mergi la armata? Nu te opreste nimeni! Fa-o repede si peste 30 de ani vei primi si tu o pensie nesimtita! Activitatile sunt facultative! N-ai treaba cu instructia, cu poligoanele, cu aplicatiile, cu tragerile pe timp de noapte, uneori la -15grade sau pe ploi mocanesti de toamna! Ai dreptul la vacante, de cate 6 luni, in Afganistan, Irak, Somalia, Bosnia, Albania-”ALL INCLUSIVE”, totul moaca, ba chiar esti si platit!. Pentru distractie, adrenalina,divertisment, in unele din aceste pachete de vacanta intra cate un glonte sau o schija, o mina antipersonal, o incarcatura exploziva artizanala…un sicriu de plumb, avansare in grad, onoruri militare, sobor de preoti !rnDaca tu, din diverse motive, nu mai poti intra in sistemul militar, fa-i chiar cu forta un bine copilului tau(el e minor si nu-si da seama ce bine vrei sa-i faci) si trimite-l, la 14 ani, la un liceu militar, iti sugerez Cimpulung Moldovenesc! Patru ani tu nu vei avea nicio grija …..STUPIDITATEA SI INVIDIA NE FAC VIATA AMARA …..AMARA……In rest numai de bine …


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by