- Prima situatie: Pensiile recalculate in baza veniturilor individuale. Indiferent ca au primit pensie mai mare sau mai mica decat in decembrie, se mentine nivelul stabilit in urma recalcularii. In aceasta situatie nu se mai revizuieste pensia.
- A doua situatie: Pensiile recalculate in baza salariului mediu brut pe economie si ale caror cuantumuri sunt mai mari decat cele din decembrie 2010. In acest caz, se mentin in plata cuantumurile rezultate in urma recalcularii, pana la data emiterii deciziei de revizuire.
- A treia situatie: Pensiile recalculate in baza salariului mediu brut pe economie si ale caror cuantumuri sunt mai mici decat cele din decembrie 2010. In acest caz, se mentin in plata in cuantumurile avute in luna decembrie 2010, incepand cu luna februarie 2011, pana la data emiterii deciziei de revizuire.
"In cazul in care in urma revizuirii se va constata ca au primit mai multi bani - atentie, asta inseamna ca nimeni, de aici inainte, pana la sfarsitul perioadei de revizuire, nu va primi un cuantum mai mic decat cel din luna decembrie, cu exceptia acelora pentru care s-a recalculat pensia pe baza actelor doveditoare de venit, acolo se aplica pensia recalculata conform principiului contributivitatii. Pentru ceilalti, daca in urma adeverintelor care se vor pune la dosar si in urma revizuirii pensiei va rezulta un cuantum mai mic decat cel din decembrie, incepand cu 2012, in etape lunare, se va retine o fractiune",a afirmat premierul.
In caz de deces, sumele de plata sau de recuperat se transfera la pensiile de urmas.
"Potrivit legii civile, persoanele care sunt indrituite la pensii de urmas beneficiaza de aceste drepturi, evident. Aici se aplica regimul de drept comun, regimul obisnuit ca in orice alta situatie de succesiune", a precizat Boc.
In ultimele doua situatii pot fi si persoanele carora le-au fost recalculate o parte din pensie in baza salariului mediu brut pe economie si o parte in baza veniturilor individuale.
Institutiile din sistemul de aparare vor fi fi nevoite ca pana pe 31 octombrie 2011 sa identifice si transmita catre casele de pensii adeverintele privind veniturile obtinute de militari.
- "Pana in 31 martie 2012, se va efectua regularizarea acestor drepturi si, pentru cei care vor avea de primit - in urma revizuirii - mai multi bani decat in luna decembrie, acesti bani de vor da in cursul anului 2012. Pentru cei care dupa revizuire vor primi mai putini bani decat in luna decembrie, sumele se vor recupera incepand cu anul 2012, potrivit legii, pentru ca exista o prevedere potrivit careia sumele de bani nu trebuie sa afecteze mai mult de o treime din pensie si, in functie de cuantumul acesteia, se vor individualiza recuperarile, incepand cu anul 2012 si continuand cu anii urmatori", a mai spus Boc.
Premierul a precizat ca in urma recalcularii altor categorii de pensii, in afara celor din aparare, se va realiza la bugetul statului o economie anuala de circa 50 de milioane de euro.
- Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, 23 ianuarie, ca decizia ICCJ privind recalcularea pensiilor militare trebuie respectata, deci acest proces, care s-a facut in baza HG 735, se supenda: "Guvernul va emite o noua Hotarare de aplicare a Legii 119, care sa tina cont de elementele invalidate de instantele judecatoresti. Va trebui creat un alt mecanism de strangere a datelor necesare recalcularii pensiilor".
- ICCJ a publicat pe 21 ianuarie motivarea deciziei din 7 ianuarie prin care a respins recursul Guvernului la o decizie a Curtii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executarii H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor. ICCJ a specificat ca suspendarea HG 735/2010 privind recalcularea pensiei a ramas definitiva si ca aceasta decizie produce efecte "erga omnes", adica este opozabila tuturor pensionarilor militari.
Hotnews este mereu pe faza cu stirile! Bravo!
„Faţă de toate aceste antecedente istorice şi realităţi contemporane, întrebarea „Ce-i de făcut pentru o apărare informaţionala a României ?” tâşneşte cu o dureroasă acuitate. La mijloc se află interesele naţionale vitale ale României, fie acestea pe termen mediu sau lung, aşa cum sunt ele definite în strategiile de securitate naţionale. Nedispunând de mijloace şi resurse economice sau militare pentru a-şi proteja şi afirma interesele pe plan regional şi international, pentru România soluţia unei investiţii şi dezvoltări informaţionale solide apare drept o variantă optimă, fezabilă şi de maximă actualitate. Investiţia nu ar presupune cheltuieli materiale asfixiante pentru debila economie de piaţă românească, ci doar o puternică mobilizare a potenţialului intelectual şi moral al naţiunii”.
Evidenţiind aspectele de mai sus, devine de netagăduit faptul că România se află în plin Război Informaţional.
Sunt cunoscute campanii de presă împotriva valorilor şi instituţiilor fundamentale ale ţării , cum ar fi :
• Patriotismul şi spiritul civic. În presă sunt repetate adevăruri şi neadevăruri despre România, îndemnând populaţia la dispreţ şi detaşare faţă de propria ţară, ajungându-se la aşa numita “scârba de România”;
• Coeziunea populaţiei. Campanii întregi au antagonizat categorii de populaţie, socio-profesionale sau chiar de vârstă;
• Decredibilizarea instituţiilor fundamentale ale statului : Preşedintia, Guvernul, Parlamentul, Justiţia, Armata, Serviciile de Informaţii , Biserica.
Acţiunile propagandistice ale unor canale tv. induc permanent ideea că a fi român este ceva rău, detestabil, ruşinos. Istoria ţării este prezentată denaturat, aspecte favorabile şi care ar explica anumite stări de fapt sunt eludate complet. Astfel s-a realizat în masa populaţiei credinţa că nu se poate împlini în ţară, iar a ieşi la arme pentru a o apara, eventual, este o adevarată nebunie. Se crează impresia unui haos, a unei entropii de necontrolat.
Fiind tribună de exp
Instigarea continua la revolta constituie un pericol major pentru însăşi existenta statului român.
Acţiunile justiţiei sunt prezentate deformat, inducându-se ideea că orice infracţiune a fost descoperită sau chiar inventată la comandă politică. Senzaţia de neputinţă în faţa neînfăptuirii justiţiei a devenit de nesuportat.
Interesele unor patroni , care-şi folosesc trusturile pentru satisfacerea intereselor personale, economico-financiare, de putere sau în relaţia cu justiţia, determină folosirea unui întreg arsenal media care induce ideea statului eşuat, corupt, nefuncţional. Nevrând să dau valoare de adevăr acestor aspecte, totuşi, repetarea lor la nesfârşit poate avea efecte extrem de negative, generând pesimism cronic, depresii si iritabilitate, unele ireversibile.
Este de notorietate campania de susţinere a unei greve a magistraţilor de către postul Realitatea TV tocmai când termenul de prescripţie a faptelor penale ale patronului său se apropia de sfârşit, blocându-se astfel judecarea cazului. Campania a reuşit.
De asemenea este cunoscută orientarea deosebit de critica a postului Publika TV din Republica Moldova, aparţinand aceluiaşi patron, împotriva alianţei pro-europene la ultimul referendum şi alegeri parlamentare. Aceasta atitudine poate veni fie din răzbunarea acestuia împotriva conducerii de la Bucureşti , care încuraja potrivit interesului naţional forţele patriotice, fie din aservirea sa faţa de interesele unei puteri străine. În oricare varianta, acţiunile Realitatea TV constituie fapte demne de luat în seamă de către organel
tratatele internationale prvaleaza in fata constitutiei in materia drepturilor omului
Oare piticul pe ce a mers?
Chiar e nesimtire sa te ocupi 2 saptamani doar ca sa arati ce mult iubeste Realitatea TV anumite categorii sociale. Cred ca trebuie intrerupt acest ciclu de emisiuni cretinoide fara argumente tehnice. S-a ocupat vreo televiziune atata timp de soarta a zeci de mii de romani deveniti someri in cei 21 de ani? Sigur ca se insista pe inlaturarea de la putere a PDL, normal ca nu mai poate Vantu prelungi la nesfarsit taraganarea proceselor. Chiar asa prosti ne cred? Si cei care au facut armata stiu cam cat merita majoritatea militarilor.
Poate ca si romanii angajati la stat si apoi privatizati si-au facut calcule si au avut credite la banci, dar vad ca trebuie sa ne uitam istoria si sa ne ghidam pe principiul american "traieste clipa" un pricipiu falimentar ca doar din cauza asta a pornit criza mondiala. Americanii neavand prea multa istorie in urma, ar fi de inteles, dar noi nu ne putem uita istoria si cu atat mai mult nu cea traita de noi in ultimii 21 de ani.
Se tot spune ca din cauza acestei legi scade increderea in armata si slabeste armata.
Nimic mai fals; ____ se vorbeste de pensionari sau rezervisti (asa cum sunt si eu).
Concluzie: TREBUIE sa inceteze FALSA VICTIMIZARE a pensionarilor militari pe posturile TV!
Expresia de copil cretin "muta pe alt canal" nu tine pentru ca eu oricum platesc cablul.
Regret ca trebuie s-o spun , dar, daca veti cistiga in instanta , ve-ti obtine o hotarire la care va veti uita si poate ca ce ati pierdut sa va dea judecatoriile.
In piete , oamenii spun ca ati avut salarii mari, nu ati contribuit la fond, haine ati primit, masa la popota da, alimente saptaminale de la popota da, pentru ca nu aveati voie sa stati la coada, pace a fost.
Stii, voi rezervistii nu ati fost in stare sa promovati imaginea publica a armatei, sa promovati eroii si oamenii merituosi pentru a ramane in memoria colectiva a romanilor, iar acum nu va intereseaza ce spune opinia publica, voi doar va doriti pensii cat mai mari, pt ca ati facut un contract cu tara la intrarea in sistem. Probabil toto poporul conectat la informatie a auzit de Colin Powell si de marii generali americani, dar despre cei romani nu stie nimeni si este pacat pentru ca am avut si avem noi oameni cu care sa ne mandrim. Ce ai facut dumneata in timpul activitatii pt a informa opinia publica despre activitatea desfasurata????? Iti spun eu, NIMIC. Acum nu ai decat sa iti culegi rezultatele muncii depuse.
Care contract cu tara, probabil cel dupa Decretul 247/1977 care spune ca vi se ia ca baza de calcul ultimii 5 ani cei mai buni din ultimii 10 ani???? Tu nu ai facut contract cu statul dupa Legea 164/2001 pt ca nu aveai cum, dar te-a avantajat aceasta lege pt ca ti se indexa pensia odata cu soldele activilor nu cu indexarea de rahat aplicata in sistemul public, motiv pt care cei iesiti la pensie inainte de 2001 au ajuns la pensii mizere.
Poate ca asa ar fi trebuit, ca tu sa isi cu pensia dupa Decretul 247, care era mai bun pt ca nu se raporta la ultimul salariu ce putea fi umflat. Acelasi sistem era valabil si sectorul public, doar dupa anul 2001 am fost diferiti de ceilalti.
Sunt multe lucruri pe care ar trebui sa vi le reprosati, dar nu va intereseaza cum nu v-au interesat nici cand erati activi. Pe voi v-au interesat soldele si pensiile.
O spun cu regret pt ca eu sunt activ si va trebui sa muncesc si pentru voi sa repar imaginea proasta pe care v-ati promovat o si din cauza careia eu am de suferit.
Este " O DEGRADARE MILITARĂ " !
Deciziile emise nu mai au înscris gradul militar !
Aşa ceva nu se poate întâmpla DECÎT în urma unei sentințe penale, definitive şi irevocabile, ca pedeapsă
complementară, dacă pedeapsa principală stabilită este mai mare de 10 ani !
bravooooo boc..curat guvern de dreapta,cel mai reprezentativ mod de a arata ce inseamna ca s-a terminat cu statul social.
domnii vantu,voiculescu,patriciu ati invins! aveti cota unica,aveti bani,aveti avocati buni,aveti consilieri financiari cu ajutorul carora va sifonati profiturile..daca nu aprindeti zilnic cate-o lumanare ptr regimul basescu, sa stiti ca va injur de mama.
pe langa voi,s-au mai strecurat si alti beneficiari mai mici precum: berceanu,videanu,udrea,pinalti,flutur,regii asfaltului,ai energiei si alti multi regisori..
o mare ue ptr restu de fraieri,care au fost si vor fi persistent de insistenti in a dormi linistiti..are cineva grija de ei..
Real:
- Armata existenta este putina si nu are cine sa mai cotizeze la fond pentru al sustine
- Guvernu a discutat cu FMI si UE pentru imprumuturi si a trebuit sa prezinte si situatia pensionarilor militari si a epuizarii fondurilor de pensii.
- S-a recomandat racordarea militarilor la sistemul national de pensii si recalcularea dupa conributivitate
- Organismele financiare internationale au constatat discrepanta intre pensia medie civila de 700 lei la vechime complecta si media militara de cca 2000 lwi .
- Au drept de protest doar internele care au sustinere la fond lo rsi serviciile , care la amesteca in aceiasi oala .
-Jumatate dintre pensionarii militari -50% sunt cu adevarat militari de cariera , cealalta jumatate, sunt functionari, politruci, gestionari, magazioneri.
-Pe perioada de activitate ati avut avantaje pe care societatea civila le invidia - salarii excelente , spitale , hoteluri si restul. locuinte, haine, hrana ,etc.
- Nu este normal sa invocati ca voi ati construit in economie, voi ati fost vatafii care ati impins de la spate in numele PCR-lui , acolo au muncit militari in termen , batalioanele de munca din constructii si Cai ferate precum si rezervistii. Nici un cadru angajat al armatei nu pus mina pe lopata sau tirnacop.
- La CEDO , instanta de altfel foarte serioasa , vva va cere sa depuneti documente de contributie la fondul de pensii , state de plata , nu vedeti ca generaleasa voastra nu are nici macar evidenta normala ca sa va calculeze pensiile in mod normal , de parca nu a existat un serviciu de evidenta in armata si unitati
Apoi la pensionarea voastra anticipata ati primit compensatii de sute de milioane , care la vremea respectiva aveau valori considerabile , valori care pentru un civil de rind era un vis .
Chiar credeti ca Romania va fi o vesnica datore pentru pensii excesive fata de civili
Se reproseaza militarilor ca nu produc, nu au muncit n-au fost la razboi etc.
Pai au muncit si au condus civilii si tot ei au constatat in '89 ca economia e dusa, industria un 'morman de fiare vechi', au muncit prost si fara cap si totul e la pamint. Acuma militarii sunt de vina ca nu i-au scapat de comunisti...
La 'revolutie' ba au fost buni ca nu au facut macel general, ba ca de ce au tras aiurea in civili si intre ei. Au tras toti, mai mult sau mai putin si militari de cariera si soldati in termen, care acum sunt civili si tac milc...
Finalul e tare, civili contra militari, militari contra militari, fiecare cu toti, iar ce ce ne-au adus aici ne ne explica de ce nu sunt in stare sa rezolve problemele, dar nu ne spun de ce nu pleaca, sa-i lase pe altii, poate se pricep mai bine... Poate pentru ca ei traiesc bine, orice ar fi?
Respectul fata de lege este egal cu ZERO la Guvernul Boc si Basescu. Atunci eu de ce as respecta legea?!