Autoritatile de la Bruxelles vor sa aplice corectii financiare suplimentare sumelor prevazute in cererile de rambursare de fonduri inaintate de Romania, a declarat ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, la finalul sedintei de Guvern, potrivit Agerpres. Potrivit ministrului, "fata de ce avem initial, suma se situeaza intre 400 si 500 de milioane de euro". In cazul in care nu sunt constatate nereguli, suma va fi rambursata ulterior.

  • "Nu vreau sa va ascund ca suntem in discutii cu Comisia Europeana si ca sunt discutii foarte serioase si foarte dure. In momentul de fata, constatam ca exista intentia Comisie Europene de a aplica o corectie suplimentara la suma pe care o avem pregatita. Discutam cu ei, vom clarifica, probabil ca este o chestiune de ore ca sa clarificam si o sa va pot raspunde, probabil, numai in momentul in care vom avea clar scrisoarea oficiala de la Comisia Europeana. Dar, repet, suntem chiar acum in discutii, in negocieri cu ei. Exista aceasta intentie de a ne aplica corectii suplimentare, care ulterior sa fie verificate, deci sa existe un fel de suma de protectie initiala, care sa acopere eventuale probleme existente si care, ulterior, daca nu se constata iregularitati, sa fie si rambursata", a precizat Orban.

Comisia Europena a decis saptamana trecuta sa deblocheze platile pe Programul Operational Regional. "Vom putea in zilele urmatoare sa reluam acest proces si speram ca la nivelul CE cererile de rambursare sa poata fi procesate cu maxima celeritate astfel incat sa avem fonduri trimise la buget in acest an", a declarat, saptamana trecuta, ministrul afacerilor europene, Leonard Orban.

"Speram ca, in scurt timp, sa se reia pentru toate celelalte programe operationale", a mai spus ministrul afacerilor europene.