Fondul European pentru Pescuit (FEP) este instrumentul financiar al Uniunii Europene pentru sectorul pescuitului. Pentru perioada de programare 2007 - 2013, Programului Operational pentru Pescuit din Romania i-a fost alocat un buget de 307.618.942,7 Euro din care 230.714.207 Euro reprezinta contributia europeana, iar restul - contributia nationala.
Dupa intalnirea pe care Daniel Constantin a avut-o astazi, la Bruxelles, cu comisarul de resort, acesta a anuntat ca intreaga conducere a Autoritatii de Management pe acest program ar putea fi destituita.
VEZI lista programelor si fondurilor destinate Programului Operational Pescuit pe 2012
Sustinem de la bugetul nostru bogat ceva ce ar putea sa fie facut cu banii europeni, saracii de ei!
Incompetenta + coruptie = functionar roman
Am inteles... tu esti doar platit sa iei ochii de la ce e important...
Unii, inconstienti, mai fac si acum misto de sloganul de pe vremea aceia de la intrare pe CF in Gara de Nord "Nicio masa fara peste!".Atunci chiar produceam mii de tone de peste.
Si aici, ca in toate demersurile de atunci, se vede protocronismul conducerii de atunci,cand obezitatea si bolile de inima n-aveau impactul din prezent, care chiar realiza si aplica prescriptii pt alimentatie sanatoasa( utilizarea soia, peste pt omega III, alimente autohtone bio,sa), spre deosebire de puzderia de nutritionisti actuali, care dau numai indicatii, cu adevarat "pretioase",...
gata ca ne intercepteaza serviciile.
Legat de IPO Tulcea sau mai bine spus de flota romaneasca, trebuie sa amintim ca majoritatea navelor erau invechite atat din punct de vedere al navei in sine cat si al echipamentelor de la bord, fiind in continua crestere perioada de reparatii a diferitelor echipamente. Flota romaneasca era proiectata pentru a transporta marfurile romanesti pe pietele noastre de desfacere. După 1990 a cazut piata de desfacere a Romaniei, astfel că multe nave ramasesera legate la cheu, producand doar minusuri financiare. Initial Navrom Constanta detinea toata flota. Apoi, Navrom s-a divizat în trei societăţi, toate cu capital integral de stat: Navrom, Romline şi Petromin. În 1993, fostul ministru al Transporturilor Paul Teodoru a luat decizia de a transfera navele către privaţi. Aşa s-au înfiinţat 53 de firme private. Firmele au făcut imprumuturi la banci, inclusiv la Bancorex, imprumuturi care au fost gajate cu bunurile statului, insa banca era de stat si navele erau tot ale statului. Navele din flota Romaniei au inceput sa fie retinute prin porturile lumii pentru neplata datoriilor portuare, a combustibilului, a pieselor de schimb, etc. In acea perioadă de criza s-a luat decizia ca navele sa se intoarca la stat. Si uite asa Navrom, Romline respectiv Petromin au primit inapoi navele care aveau datorii mai mari decat valoarea navelor lor in sine, acest fapt determinand lichidarea Navrom-ului si a Romline.
Acum pun si eu o intrebare. Ce ar fi fost mai renatbil? Pastrarea unor nave invechite sau abandonarea sau vinderea lor?
Sa nu uitam ca flota de pescuit oceanic nu prea mai iesea la pescuit datorita faptului ca in perioada respectiva s-au redus rezervele de peste datorita supra-exploatarii, astfel ca productivitatea anuala a scazut, reducandu-se rentabilitatea acestor nave.
Eroarea strategica,imediat dupa "89, a fost ca s-a batut toba capitalismului neconditionat, cum ca "privatizarea salveaza intreprinderile romanesti" ,"statul e cel mai prost administrator" si deci locatia de gestiune este una din acest panaceu.
asadar, navele au fost date, ca si hotelurile, bancile, magazinele, sa, unor "locatori", nemonitorizati corespunzator de catre stat, acestia le-au exploatat in interes propriu, pana le-au ruinat si apoi le-au vandut s-au abandonat , iar tara a ramas cu 20% din economia nationala din "89, care facea de toate, reusind,fara datorie externa, sa-si intretina propriul popor, contrar situatiei din prezent, cu datorie externa 100 mld euro=80% din pib, care nu stationeaza sau descreste, ci tot creste, ..
Măcar de i-ar băga odată la pușcărie mirobolanta noastră justiție, aia ”corectă și independentă”, să nu mai ajungem să tragem cu toții ponoasele de pe urma acestor veritabili interlopi!
Principala greşeală a PDL: „Am căutat prea mult obedienţă şi nu competenţă"
Uitându-vă în spate, care sunt principalele greşeli făcute de PDL în perioada petrecută la guvernare?
S.V.: Marea deficienţă a PDL a fost politica de resurse umane: numiri total nepotrivite făcute în diverse structuri, oameni care nu satisfăceau nici criteriile de integritate şi anticorupţie, nici pe cele de competenţă. Am căutat prea mult obedienţă, şi nu competenţă. Aici am greşit mult, iar PDL trebuie să înveţe această lecţie. Au fost cu totul nepotrivite numirile pe criteriul performanţei organizaţiilor de partid sau al apropierii de un lider sau altul, pornind de la regula că nu contează cât de prost e omul, să fie din PDL. Am îngrăşat clientela politică. Toate partidele româneşti fac acest lucru, dar PDL n-ar trebui să facă pentru că a promis că nu va face. Au contat foarte mult şi criza şi comunicarea, dar politica de resurse umane a fost principala greşeală."
Vezi tot articolul in Romania libera de azi !!
http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/principala-greseala-a-pdl-am-cautat-prea-mult-obedienta-si-nu-competenta-263849-pagina2.html#top_articol