Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, reorganizarea Organismului Intermeiar pentru IMM (OIMM), institutie care gestiona proiectele europene ale firmelor mici si mijlocii finantate prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" (POS CCE), a declarat ministrul afacerilor europene, Leonard Orban.

"Practic, din acest moment, aceasta structura si-a incetat activitatea, iar atributiile vor fi preluate de agentiile de dezvoltare regionala din cadrul Programul Operational Regional (POR)", a explicat Orban pentru EurActiv.ro/HotNews.ro

Aceasta decizie radicala a fost luata din cauza unor nereguli grave descoperite in cadrul institutiei. In principal, suspiciuni de frauda care au determinat si anchete DIICOT la Ministerul Economiei, in luna noiembrie.

"Structura era atat de viciata incat singura solutie a fost reorganizarea completa a acesteia", a mai explicat ministrul de resort.

In prezent, a spus Orban, la OIMM sunt in lucru cateva sute de proiecte. Pentru inceput, analiza acestora va trece la Autoritatea de Management iar pe termen lung vor fi preluate de catre ADR.

Leonard Orban a mai spus ca, dintre toate programele cu fonduri UE, POS CCE este cel mai problematic si ca nu poate oferi nicio informatie legata de momentul in care se va debloca.