​Model de parteneriat de servicii mobile pentru comunitatile rurale dezavatajate, Predarea Informaticii pentru o Societate Sustenabilă, Academia Muzicală Sighişoara - iata exemple de proiecte, din domenii diferite, selectate pentru finantare in acest an prin Programul de cooperare Elveţiano-Român. Thomas Stauffer, Seful Biroului Contributiei Elvetiene, Ambasada Elvetiei in Romania si Irina Bejan, Coordonator program de finantare, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile au discutat online despre valoarea adaugata si expertiza elvetiana adusa in Romania prin proiectele realizate si planificarea pentru urmatoarea Cerere de propuneri de proiecte.

Thomas Stauffer si Irina BejanFoto: Hotnews
  • Transmiteti intrebari prin rubrica de comentarii

Despre Program:

Programul de cooperare Elvetiano-Roman isi propune sa:

• contribuie la reducerea disparitatilor economice si sociale dintre Romania si alte tari din UE mai avansate (tari din UE extinsa), si

• contribuie, in interiorul Romaniei, la reducerea disparitatilor economice si sociale dintre centrele urbane dinamice si regiunile periferice structural mai slabe.

Despre Fondurile administrate de consortiul din care face parte FDSC:

In cadrul acestui Program au fost stabilite instrumente financiare diferite, doua dintre ele fiind administrate de consortiul format din KEK-CDC Consultants (www.kek.ch), Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (www.fdsc.ro) si Fundatia pentru Parteneriat (www.repf.ro). Acestea sunt:

  • Fondul Tematic pentru Parteneriate si Experti
    Fondul Tematic pentru Participarea Societatii Civile

Pentru cele doua fonduri tematice au fost lansate competitii de proiecte in anul 2012, iar primele contracte de finantare aferente Fondului tematic

pentru Parteneriate fiind semnate in aprilie 2013.

Despre Fondul Tematic pentru Parteneriate:

Obiectivul Fondului Tematic pentru Parteneriate este sa promoveze si/sau sa consolideze parteneriatele institutionale dintre organizatiile si institutii din Romania si Elvetia. Programul isi propune sa contribuie la rezolvarea provocarilor aparute in urma dezvoltarii economice, sa dezvolte capacitatea si structurile partenerilor institutionali romani.

Proiectele sunt dezvoltate de catre organizatii neguvernamentale, de cele mai multe ori in parteneriat, fie cu alte ONG-uri, fie cu autoritati/ institutii romane locale si centrale, dar in mod obligatoriu impreuna cu un partener elvetian. Acestea vizeaza activitati din sfera educatiei, protectiei mediului, culturii, accesului social si dezvoltarii comunitare, totalizand peste 3.000.000 CHF.

In ce priveste suma de grant, aceasta poate fi intre 10.000 CHF si 100.000 CHF pentru granturile mici si intre 100.001 CHF si 250.000 CHF pentru granturile mari. Durata unui proiect poate fi intre 18 si 36 de luni.

Lista complete cu proiectele finantate se gaseste aici