Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea din Oradea in calitate de coordonator inter-regional, in parteneriat cu: Universitatea de Vest din Timisoara - Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor si Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava - Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica, in cadrul proiectului "Practica studentilor economisti. Parteneriat inter-regional pe piata muncii intre universitati si mediul de afaceri" (acronim PRACTeam), proiect cofinantat din Fondul Social European - "Investeste in oameni!", Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013; Axa prioritara 2 "Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii"; Domeniul major de interventie 2.1 "Tranzitia de la Scoala la viata activa", Contract: POSDRU/90/2.1/S/64150, Valoarea totala a proiectului: 20.941.500 lei, Perioada de implementare: 01.10.2010 - 30.09.2013, Manager de proiect - Prof. univ. dr. Anca DODESCU, anunta:

PRACTeamFoto: www.practeam.ro

Desfasurarea activitatii de practica a studentilor PRACTeam

In cadrul Facultatilor de Stiinte Economice din universittile partenere PRACTeam, se desfasoara, in aceasta perioada, activitatea de practica in cadrul celor peste 140 de organizatii gazda cu care au fost incheiate Acorduri de parteneriat din judetele Bihor, Timis si Suceava. Practica studentilor economisti se desfasoara in urma activitatii de repartizare a studentilor la unitatile de practica, repartizare care s-a realizat tinand cont de rezultatelor evaluarii aptitudinale, a Rapoartelor de potrivire cu posturile din domeniul specializarii de licenta sau de masterat a studentilor economisti cooptati in proiectului.

Perioada de desfasurare a stagiilor de practica pentru fiecare universitate partenera a fost programata dupa cum urmeaza:

  • 8 - 26 iulie 2013 - pentru studiile de licenta - 90 ore (15 zile x 6 ore pe zi); 9 - 19 iulie 2013 - 60 ore (10 zile x 6 ore pe zi) pentru studiile de masterat - Universitatea din Oradea, Facultatea de Stiinte Economice;
  • 8 - 26 iulie 2013 - pentru studiile de licenta - 90 ore (15 zile x 6 ore pe zi); 3 - 14 iunie 2013 - 60 ore (10 zile x 6 ore pe zi) pentru studiile de masterat - Universitatea de Vest din Timisoara, Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor;
  • 27mai  - 16 iunie 2013 - pentru studiile de licenta - 90 ore (15 zile x 6 ore pe zi); 3 - 16 iunie 2013 - 60 ore (10 zile x 6 ore pe zi) pentru studiile de masterat - Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava, Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica.

Studentii economisti participa la stagiile de practica in cadrul firmelor si institutiilor gazda de practica, pe posturi specifice domeniilor de studiu, dupa cum urmeaza:

  • Domeniul Administrarea afacerilor - Economist, Manager de proiect, asistent manager, Supervisior receptie, Manager Restaurant, Housekeeping manager, Agent ticketing, Agent turism, Asistent director vanzari, Receptioner de hotel, Lucrator concierge, Responsabil cazare, Functionar economic, Agent de turism, Agent de turism Tour-operator, Agent de transport turistic, Agent de asistenta turistica, Agent turism, Agent comercial etc.
  • Domeniul Economie si afaceri internationale - Economist, Referent economist, Analist cumparari, Asistent comercial, Analist servicii, Inspector economist in relatii economice internationale, Referent Relatii Externe, Referent economist in relatii economice internationale etc.
  • Domeniul Finante - Economist, Consilier clientela, Ofiter bancar, Consilier superior, Inspector (debutant, asistent, principal), Ofiter bancar front-office (economist banca), Consilier bancar, Ofiter credite, Ofiter bancar front-office, Inspector, Consilier superior etc.
  • Domeniul Contabilitate - Economist, Contabil, Coordonator birou facturare-contracte, Referent de specialitate financiar-contabilitate, Revizor contabil, Referent de specialitate financiar - contabilitate, Controlor de gestiune etc.
  • Domeniul Management - Economist,  Asistent manager, Management trainee, Junior Recruiter, Administrator societate comerciala, Director economic, Director de vanzari etc.
  • Domeniul Marketing - Economist, Agent vanzari, Referent de specialitate marketing, Agent servicii client, Agent comercial, Referent de specialitate marketing, Agent marketing, Agent achizitii clienti etc.

La stagiile de practica organizate in cadrul proiectului PRACTeam participa un numar total de 880 studenti inmatriculati in sistemul national de invatamant, studenti selectati din cele trei universitati partenere: Universitatea din Oradea - Facultatea de Stiinte Economice; Universitatea de Vest din Timisoara - Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor si Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava - Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica.

Pentru informatii suplimentare: www.practeam.ro

Contact: contact@practeam.ro