Ministerul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a solicitat, miercuri, Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (AM POS CCE) semnarea unor contracte de finantare de aproximativ 300 de milioane de euro pana in aprilie.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Fondurilor Europene (MFE), Teodorovici a fost, miercuri, la evenimentul "Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice - instrument in sprijinul competitivitatii intreprinderilor", organizat de Autoritatea de Management POS CCE.

El a declarat ca pana in aprilie 2014 trebuie semnate toate contractele de finantare pentru care nu a fost finalizata inca evaluarea si a cerut conducerii Autoritatii de Management POS CCE "mobilizare totala in vederea recuperarii decalajelor din trecut", se mai arata in comunicat.

"Valoarea proiectelor ramase inca in diverse faze de evaluare si contractare este de aproximativ 300 milioane de euro, din care majoritatea sunt proiecte de investitii mari, importante pentru economia nationala" a declarat Teodorovici, conform sursei citate.

Reamintim ca de la data de 1 martie 2014, Autoritatile de Management POS CCE, de la Ministerul Economiei, si POS DRU, de la Ministerul Muncii, au fost transferate la Ministerul Fondurilor Europene.